StoryEditorOCM
RegijaBANJA LUKA

U ponovljenom suđenju utvrdili da je muškarac preko tri godine ležao u zatvoru - nevin

Piše VIJESTI SD
27. siječnja 2023. - 19:15

Banjalučki sud je oslobodio Nemanju Matijaša iz Prijedora u ponovljenom suđenju od optužbe za prodavanje droge, piše Buka.

Sudac Pane Gavrić u obrazloženju presude je istaknuo da nema dokaza da je Matijaš kriv za ono za što je optužen. Podsjetio je sve prisutne i na činjenicu da je došlo do greške kod utvrđivanja DNK-a na osnovu čega je Matijaš 2018. bio osuđen na pet godina zatvora s Vanjom Vukovićem.

Matijašev odvjetnik Gordan Jovišević rekao je da nakon provedenih dokaza i obrane nije bilo dokazano da je optuženi kriv. 

U ponovljenom postupku Matijašu je sudilo tročlano vijeće Pane Gavrića, koje ga je 2018. godine proglasilo krivim. Još tada je Matijaš tražio ponovljenu DNK analizu kako bi se izbjegla fatalna pogreška, međutim njegov je zahtjev bio odbijen. Još uvijek nitko nije pozvan na odgovornost zbog toga.

U međuvremenu je utvrđeno da DNK pripada drugoj optuženoj osobi, Vanji Vukoviću te se očekuje da će Matijaš u nadolazećem razdoblju biti pravosnažno oslobođen krivice. Ovaj muškarac bio je uhićen u kolovozu 2017. u automobilu Passat kojim je upravljao Vuković i u kojem je pronađen paket heroina.

Vuković nje negirao krivicu, a Matijaš je odmah tvrdio da nema veze s djelom zbog kojeg je optužen, a kasnije i osuđen. Iza rešetaka je proveo tri godine i pet mjeseci - nevin. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 07:07