StoryEditorOCM
Regijaobiteljske tajne

U istrazi protiv maloljetnog ubojice Koste K. ključni svjedok bit će dadilja, evo na koja pitanja mora odgovoriti

Piše vijesti sd
29. svibnja 2023. - 13:16

Tijekom istrage slučaja masovnog ubojstva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u kojem je 3. svibnja dječak Kosta K. (13) ubio 9 učenika i čuvara, a zatim ranio još šestero, među kojima i učiteljicu, uz njegovog oca (47) i majku (46), kako piše srpski Kurir, bit će ispitan i ključni svjedok - dadilja.

"Majka je na ispitivanju u policiji, između ostalog, izjavila da se s dječakom družila dadilja koja ga je čuvala. Istraga vjeruje da će se kroz njezino ispitivanje doznati i mnogi dodatni detalji iz života dječaka istražnim organima, ali najvažnije je da dadilja otkrije kakav je zapravo bio odnos majke i oca prema dječaku i obrnuto", navodi izvor i dodaje:

"Ta je žena čuvala dječaka, ali i njegovu sestru. Stoga je za istragu, ponavljam, u ovom trenutku najvažnije utvrditi kakav je bio odnos u kući i je li dječakovo ponašanje ukazivalo da je mogao počiniti kazneno djelo", rekao je izvor iz istrage, prenosi Jutarnji list.

Tijekom protekloga tjedna, Više javno tužiteljstvo u Beogradu (VJT) preuzelo je pretkazneni postupak protiv dječakove majke.

Slučaj se preuzima radi koncentracije dokaza jer se protiv dječakova oca već vodi kazneni postupak pred VJT-om u Beogradu.

- Protiv majke se provodi pretkazneni postupak radi utvrđivanja ima li u njezinim radnjama obilježja kaznenog djela zapuštanja i zlostavljanja maloljetne osobe, dok se protiv oca vodi istraga zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a također će se ispitati ima li u njegovim radnjama eventualno obilježja kaznenog djela kao i u slučaju majke - navode u priopćenju VJT-a.

Po zaprimljenoj prijavi, spisi su dostavljeni Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu radi spajanja s predmetom u kojem tužiteljstvo vodi istragu protiv V.K., oca maloljetnog Koste K. zbog kaznenog djela ‘Teška djela protiv opće sigurnosti‘, a imajući u vidu da su kaznena djela koja im se stavljaju na teret međusobno povezana pa je svrsishodno provesti jedinstveni postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 13:01