StoryEditor
Regija‘nema opreme‘

Ravnatelj mostarske bolnice ponovno se obratio javnosti: Problem se pojavio kada su počeli dolaziti pacijenti...

Piše PSD
28. ožujka 2020. - 10:45
Vojko Basić/HANZA MEDIA

Direktor Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić na konferenciji za novinare u Širokom Brijegu kazao je kako su problemi sa nabavljanjem opreme zapravo problemi globalni a ne slučajevi u kantonima, piše klix.ba.

''Zaštitnih maski i odjela nema na tržištu i pokazalo se da nismo spremni, kao ni cijeli svijet. Mi imamo novca ali nemamo gdje to kupiti. Još uvijek funkcioniramo na način da štitimo djelatnike i nadam se da ćemo naći modul i riješiti taj problem. Ne znamo dokad će ovo trajati. Nadam se da smo na vrijeme poduzeli korake i da su uvedene mjere korisne'', kaže Kvesić

Ističe kako se, kako kaže, mjesecima pripremalo za ovu situaciju i da je bolnica u Mostaru bila spremna za koronavirus, no da se problem pojavio kada su počeli dolaziti pacijenti i kada se pokazalo da je pripremljeni izolatorij u Mostaru malen.

''Mi smo cijelu Kliniku za infektivne bolesti pripremili za oboljele. Cijela zgrada je prenamijenjena i sad je to jedinstvena bolnica u Mostaru. Radimo samo hitne slučajeve i čekamo kako će se stvari razvijati", kaže Kvesić.

U Mostar na liječenje dolaze pacijenti iz tri kantona - Hercegovačko-neretvanskog, Zapadnohercegovačkog i Livanjskog.

Dr. Ante Kvesić, prije nekoliko dana 'proslavio' se objašnjenjem 'umisto sprida, uša nam je sazad!' i čačkanjem zuba dok su novinari tražili objašnjenje slučaja prvozaraženog u Hercegovini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. listopad 2020 17:04