StoryEditor
RegijaIma se, može se

Hercegovci masovno uplaćuju novac za bolnicu, ali im smeta jedan ‘detalj‘: Ravnatelj na posao dolazi u terencu koji vrijedi kao dva respiratora!

3. travnja 2020. - 13:42
Jakov Prkić/HANZA MEDIA

Cijela Hercegovina digla se na noge kako bi se pomoglo Sveučilišnoj kliničkoj bolnici. Na to ih je potaknuo i apel iz ove ustanove.

- Svjesni smo kako mnogi nisu u mogućnosti nabaviti opremu, unatoč svojim željama. Stoga smo otvoreni i za novčane donacije koje će naš stručni tim transparentno trošiti za nabavku proizvoda koji služe za sprječavanje širenja virusa, kao i za liječenje oboljelih - poručili su iz SKB Mostar.

Prvi su, još i prije toga, krenuli poduzetnici svojim donacijama, pa je tako 'kralj WC-papira' Petar Ćorluka kupio sam šest respiratora, 100 tisuća maski i 200 tisuća pari rukavica, vlasnik Mepasa Mirko Grbešić iskeširao 100 tisuća maraka, košarkaš Bojan Bogdanović iz Amerike uplatio 50 tisuća dolara...

A onda se apeliralo i na građane, točnije korisnike Eronetovih mobilnih usluga. Na njihove mobitele stigla je poruka: 'SKB Mostar vas treba! Nazovite 092... i donirajte 2 KM na račun...'.

Uplate su odmah krenule od obična svijeta, ali mnogima sve to baš i nije najbolje sjelo. Prema pisanju portala Hercegovina.info, korisnici su masovno odgovarali protuporukama, pa čak i psovkama, a najviše im je zasmetala činjenica što ravnatelj bolnice i ova vremena na posao dolazi u terencu, Mercedesu G klase, vrijednom 100 tisuća maraka.

Portal je priložio i fotku parkirane 'mečke' ispred bolničkog ulaza, da bi odmah izračunali da jedan takav automobil vrijedi kao dva respiratora!

A ravnatelj je dr. Ante Kvesić, koji se proslavio slavnim pojašnjenjem kako je virus u SKB 'ušao sazad'. Radilo se o prvom pacijentu kojeg su preko veze smjestili na plućni, a kasnije šetali drugim odjelima.

Od tada dr. Kvesić vidno manje nastupa javno (stvari je s medijima preuzeo epidemiolog Jurica Arapović), ali ravnateljsku palicu ne ispušta već skoro tri desetljeća. Ili kako se sam jednom hvalio, jedino je papa Wojtyła imao duži staž od njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 16:31