StoryEditorOCM
Regijanavijački rat

Policija u Mostaru spriječila sukob navijača: Presreli su pripadnike skupine ‘Red Army‘ koji su se ‘opremili‘ palicama i krenuli u zapadni dio grada

Piše psd
29. studenog 2022. - 09:24

Mostarska policija sinoć je ponovo imala pune ruke posla nakon što je grupa mladića za koje je utvrđeno da su članovi navijačke grupe "Red Army", koja podržava nogometaše Veleža, planirala praviti nerede u drugom dijelu grada.

Kako saznaje Klix.ba, grupa od dvadesetak muškaraca, obučenih u crnu odjeću, je primjećena nedaleko od trgovačkog centra Mepas. Kod njih su pronađeni predmeti koji bi se mogli koristiti u sukobu s pripadnicima "Ultrasa", navijačke grupe koja podržava Zrinjski.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, prilikom legitimiranja policija je pronašla više teleskopskih i drvenih palica, kao i pirotehnička sredstva. Dobili su prekršajne prijave.

Na svu sreću, policija je na vrijeme dobila informacije o grupi koja je krenula u pohod, te je spriječila potencijalni incident na mostarskim ulicama.

Ovo je nastavak navijačkih prepucavanja u Mostaru: članovi navijačke grupe "Ultrasi" prošlog su petka u gradskom naselju Cernica narušavali javni red. Policija je potom uhvatila 18 navijača, među kojima je bio i jedan maloljetnik.

Kako je tada izjavio rekao glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić, incident se dogodio u noćnim satima kada je grupa od oko 30 maskiranih osoba u Ulici Adema Buča u naselju Cernica pisala grafite i narušavala javni red i mir.

Kod privedenih je pronađena veća količina pirotehničkih sredstava i drugih predmeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. veljača 2023 07:14