StoryEditor
Regijaiznenađenje na obiteljskom imanju

Policija na hrvatskoj granici otkrila ogromni podzemni 'narkograd': zaplijenjene su velike količine droge, novca i oružja

26. srpnja 2019. - 21:11

Pripadnici državne policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) otkrili su vješto skrivan laboratorij s velikom halom i tri sušionice, najveći do sada u BiH, nedaleko od granice s Republikom Hrvatskom u kojoj je pod zemljom uzgajana marihuana, izvijestila je u petak SIPA.

Prizori iz video zapisa koji je SIPA dostavila medijima s pretresa obiteljskog imanja oca i sina Radislava i Saše Narančića u općini Srpcu podsjeća na filmske policijske zapljene velikih količina droga kojom trguju narko karteli. U podzemni narkograd na imanju Narančića ulazi se kroz otvor preko kojega je postavljen pokretni stol.

U podzemlju je prikazana velika hala za uzgoj marihuane s tri velike sušionice i profesionalno ugrađenom opremom. Postrojenje je opremljeno golemim sustavom ventilacije, navodnjavanja, umjetnog svjetla iznad golemih nasada stabljika marihuane. 
U podzemnom dijelu je i laboratorij za uzgoj biljaka te sušionica.

Policija je izvijestila da je zaplijenila veću količinu prerađene marihuane, a mediji navode da je riječ o stotinama kilograma. Pronađena su i četiri pištolja, dvije automatske puške, 20.000 eura i velika količina novca u domaćoj valuti markama.

Otac i sin Narančić nakon ispitivanja u SIPA-i prelaze u nadležnost Okružnom javnom tužiteljstvu u Banja Luci koje će odlučiti hoće li za njih zatražiti pritvor. 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2021 04:29