StoryEditor
RegijaOBAVJEŠTAJNE IGRE

Nakon ‘ustaša iz Torcide‘, Vučićevi obavještajci i tabloidi ‘razotkrili‘ i Britance, Crnogorce i Tunižane navodno umiješane u nasilne prosvjede

Piše PSD.
11. srpnja 2020. - 16:55
naslovnica Informera ovog petka

Nastavljaju se pokušaji relativizacije masovnih i nasilnih prosvjeda u središtu Beograda: pa tako tabloidi koji i inače funkcioniraju kao trbuhozborci režima Aleksandra Vučića donose obavještajne informacije o sudjelovanju stranih državljana na prosvjedima, što bi valjda trebalo biti krunski dokaz kako iza svega stoje strane obavještajne službe, kao što je to konstatirao i sam Vučić.

Nakon što je proteklih dana objavljeno da su uhićene dvije muške osobe s izraelskim putovnicama (jedan je rođen u Ukrajini, drugi u Kirgistanu), danas srpski tabloidi pišu o uhićenju jednog državljanina Velike Britanije ("Izravna umiješanost stranih službi u nasilne prosvjede u Srbiji", naslov je Kurira), a razotkrivaju i "rusku vezu": "Zbog huliganskog napada uhićen sin Petra Škundića, poznatog po odličim vezama sa Moskvom!", također u Kuriru). Alo! je još dan ranije "razotkrio" kako "Duboka država u Moskvi stoji iza nereda: Ruski špijuni potiču kaos u Srbiji".

Dragan J. Vučićević, glavni urednik Informera, gostujući jutros na TV Pink obznanio je i da su uhićena četvorica Crnogoraca koji su sudjelovali u nasilnim prosvjedima.

Ali, ni to nije sve: tijekom prosvjeda ispred zgrade Skupštine uhićen je i jedan državljanin Tunisa.

U petak je provladin tabloid Informer – među ostalim, poznat i po lažnim golišavim fotografijama Kolinde Grabar-Kitarović - na naslovnici objavio naslov: "I navijači Hajduka na prosvjedima: Ustaše pale Beograd!", a teorije urote hrane i tekstovi po kojima su srpske obavještajne službe došle do saznanja da se u Beograd sprema i grupa od 50 Crnogoraca, i to alternativnim prijelazima preko Kosova i Metohije, kako bi izbjegli mjere obavezne samoiozolacije. Riječ je, kako pišu Novosti, navodno o ljudima iz kriminalnog miljea, jedna je od teorija urote kojom Vučiću skloni mediji pokušavaju stvoriti dojam kako iza svega ne stoji nezadovoljstvo građana Srbije, nego, eto, nekakva urota iz inozemstva.

Izdvojeno

30. srpanj 2020 16:15