RegijaKobna marenda

Dječaka tukli i mlatili ciglom zbog - kiflića?! Pao je u nesvijest od udaraca, prolaznici mu davali prvu pomoć

Piše R. N.
14. prosinac 2018. - 17:38

U Sarajevu su maloljetnika pretukli vršnjaci i to zbog - kiflića! Naime, kako pišu BiH mediji jedan od maloljetnika udario ga je ciglom po glavi, ali srećom, nije bilo težih posljedica.

- Iznenadilo me je što je policija slučaj tretirala samo kao narušavanje javnog reda i mira. Dijete je moglo nastradati. Vidio sam komešanje djece i prišao sam da vidim šta se događa. Momak je bio bez svijesti i krv mu je curila. Prišao je još jedan stariji čovjek pa smo ga podigli. Tri minute smo ga polijevali vodom da dođe svijesti – ispričao je očevidac novinarima Dnevnog Avaza, te napomenuo da su napadači učenici koji su na školskom odmoru kupovali užinu o obližnjim pekarama.

- Izbila je svađa. Mali je udaren zbog kiflića. Kad sam pitao djevojčice čime su ga udarili, one su mi pokazale na ciglu, sličnu onima koje se koriste u termoakumulacionim pećima - kazao sugovornik BiH medija.

Liječnici Hitne pomoći maloljetniku su u vozilu ukazivali pomoć kako bi zaustavili krvarenje iz nosa. Nakon toga je prevezen u Centar hitne medicine Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu radi dodatnih pregleda.
 

#NASILJE#MARENDA#šKOLA#KIFLIć