StoryEditor
Vijestihladnokrvni 20-godišnjak

Presuda za monstruozno ubojstvo koje je šokiralo Hrvatsku: Tin Šunjerga osuđen na 40 godina zatvora! Ocu i majci pucao je u zatiljak...

Piše Božana Sviličić
17. svibnja 2018. - 14:34

Ubojica roditelja iz Čiste Velike, 20-godišnji Tin Šunjerga, u četvrtak je na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno proglašen krivim za dva teška ubojstva na okrutan način i osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.

Kaznu mu je izrekla predsjednica sudskog vijeća sutkinja Sandra Radanović. Za ubojstvo svakog roditelja Šunjerga je dobio po 25 godina, što je pretočeno u jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Drugoptuženi, prijatelj Šunjerge, koji je prikrio zločin, dobio je uvjetnu kaznu zatvora od jedne godine s rokom kušnje od tri godine. 

Šunjerga je 25. ožujka prošle godine u Čistoj Velikoj najprije pištoljem ubio majku Silvanu na obiteljskom imanju, a kasnije u garaži obiteljske kuće i svog oca Marina, splitskog specijalca.

I ocu i majci pucao je u zatiljak iz neposredne blizine, a smaknuću Silvane Šunjerge svjedočio je njegov prijatelj. Tin ga je, nakon što je obio obiteljski sef i ukrao očev pištolj, pozvao da ide s njim u polje gdje mu rade roditelji. Nakon što je hladnokrvno ubio roditelje kojima je bio jedinac, Tin je otišao kod prijatelja na zabavu.

Hoće li Šunjerga biti prvi Hrvat koji će dobiti maksimalnih 50 godina robije?

Kako izgleda zatvorski život Tina Šunjerge, mladića koji je ubio vlastite roditelje: u ćeliji se rezao po tijelu i rukama, na licu je gasio cigarete


Teretilo ga se za počinjenje dva teška ubojstva iz bezobzirne osvete na posebno okrutan način, a drugookrivljeni 20-godišnjak je bio optužen zbog neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela.

#PRESUDA#TIN ŠUNJERGA#ŽUPANIJSKI SUD U ZADRU

Izdvojeno

07. srpanj 2020 18:50