StoryEditor
Politikašto nakon izbora?

Štromar čestitao Plenkoviću na pobjedi: Još nije bilo razgovora o mogućoj suradnji HNS-a i HDZ-a

6. srpnja 2020. - 11:32
Damir Krajač/HANZA MEDIA

Hrvatska narodna stranka (HNS) u ovo trenutku još nije imala nikakve razgovore s premijerom Andrejem Plenkovićem i HDZ-om oko moguće suradnje u novoj vladi, izjavio je u ponedjeljak Hinu predsjednik HNS-a Predrag Štromar.

Aktualni potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Štromar rekao je da se telefonski čuo s premijerom Plenkovićem odmah po objavi izbornih rezultata, kojom prilikom mu je čestitao na pobjedi na parlamentarnim izborima.

HDZ je odnio uvjerljivu pobjedu na jučerašnjm parlamentarnim izborima u Hrvatskoj s osvojenih 66 mandata, i pobijedivši u osam izbornih jedinica te u 11. izbornoj jedinici za dijasporu.

Štromar je naglasio kako je HNS i dalje parlamentarna stranka, dodavši kako su 'oni pokazali svojim radom da se u Vladi može raditi na konkretnim projektima i uspješnim reformama'. Smatra da buduća Vladi treba slijediti taj primjer i nastaviti istim putem.

Na pitanje bi li se odazvao na Plenkovićev poziv da otpočnu pregovore oko buduće suradnje, kazao je kako je to hipotetsko pitanje, na koje u ovom trenutku ne želi odgovarati.

Još jednom je čestitao Andreju Plenkoviću i HDZ-u na izbornoj pobjedi, a osobito je zahvalio svim biračima koji su glas dali HNS-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 09:13