StoryEditor
Hajdukpodjela uloga

HNS je organizator finala Kupa, ali Hajduk je zadužen za osiguranje. Pitali smo ih koliko će ljudi osiguravati utakmicu, evo šta su nam rekli

25. svibnja 2022. - 09:21

Samo jedan dan velikog finala kupa, Poljud otvara vrata, prima nogometaše Rijeke na trening u večernjim satima, za njima će i Hajduk na svoju završnu glazuru.

Određena je i satnica kad će se medijima, javnosti predstaviti akteri, sve je po europskim uzusima, konferencije za tisak predviđene su u kasnim popodnevnim, zapravo večernjim satima.

Tako će se pred mikrofonima najprije naći predstavnici Rijeke, trener Goran Tomić i možda poneki nogometaš danas u 18 sati, pa je na rasporedu završni trening Rijeke (sve dakako u Poljudu), s početkom u 18.30 sati.

Onda na red dolazi Hajduk, press Valdasa Dambrauskasa i zacijelo još nekog od igrača “bijelih” zakazan je u 19 sati, a završni trening splitski “bijeli”, gosti u svom Poljudu imaju od 20 sati.

Bilo bi logično da se na pressici uz trenere pojave Livaja od Hajduka i Drmić od Rijeke, baš bi nas to razveselilo i bilo bi zanimljivo čuti što veliki akteri utrke za najboljim golgeterom lige kažu 24 sata prije okršaja.

Dok se zagrijava nogometni dio i dok HNS najavljuje sastanak u petak, u vezi događaja od subote, dotle je zanimljiv organizacijski aspekt finala.

Jasno je da mu se pridaje dužna pozornost, tim prije što dolazi 2200 Riječana, navijača gostujuće momčadi pa treba obaviti i prihvat autobusa, ali i broda koji dolazi u Sjevernu luku. Istodobno, na Rivi se organizira fan zona. Bit će to izuzetno zanimljiv četvrtak.

Ne zna se točna brojka policajaca i redara koji će biti angažirani na utakmici, a pitajući u HNS nešto detaljnije oko samo organizacije utakmice, budući da su oni nominalno organizatori, dobije se odgovor:

- Broj redara odredit će policija, kao i broj policijskih djelatnika sukladno prosudbi o sigurnosti.

Hrvatski nogometni savez je organizator utakmice finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a međusobnim ugovorom su definirane obveze HNK Hajduk kao domaćina odnosno Saveza kao organizatora, pri čemu je osiguranje među obvezama domaćina.

Dakle, HNS organizira, Hajduk osigurava!

Inače, poznato je i da su akteri odabrali hotele, svoje karantene, Rijeka je u Le Meridienu što ga svi kolokvijalno zovemo Lav, a Hajduk u Radissonu što ga svi iz nekih ranijih vremena zovemo - Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2022 00:25