StoryEditorOCM
PolitikaPETROVA ISPOVIJED

Škorić pred kamerama objasnio svoje političke akrobacije i zaključio: Plenković dobro vodi Vladu, ali se stranka mora svjetonazorski korigirati

Piše PSD
14. veljače 2020. - 13:12

Od političkih akrobacija Petra Škorića, saborskog zastupnika i šefa splitskog HDZ-a, već se svima vrti u glavi. U samo nekoliko dana uspio se kandidirati za potpredsjednika HDZ-a, svrstati u stožer kandidata za predsjednika stranke Mira Kovača, potom praktički isti dan objaviti da zapravo podržava Andreja Plenkovića i na koncu odustati od najavljene kandidature.

Danas je u Saboru stao pred kameru HRT-a i novinarima objasnio svoje poteze..

- Nema nikakvog prevrata. Poznato vam je da sam se od početka zalagao protiv unutarstranačkih blokova, da sam se zalagao za načelo jedan član – jedan glas jer smatram da za budućnost HDZ-a nije dobro da iz ovog unutarstranačkog procesa izađe podijeljen.

Također, jasno sam predstavljao teme do kojih mi je stalo, ukazivao na potrebu približavanja stranačkih politika onom dijelu biračkog tijela koje se odmaklo od naše stranke jer bez njihovog povjerenja ne možemo računati na pobjedu na sljedećim izborima- istaknuo je Škorić, te dodao da je sve ove teme iskomunicirao sa stranačkim prijateljima.

Kazao je da se za potpredsjednika stranke kandidirao kao pojedinac izvan stranačkih blokova.

- Razgovarao sam sa svima, a kad vas se počne svrstavati uz ovaj tabor ili onaj tabor i kad se od vas traži da se morate opredijeliti, onda dolazite u poziciju da dijelite vlastito biračko tijelo. Vodim veliku organizaciju u Splitu i zalažem se za načelo jedan član- jedan glas. Procijenio sam nakon što su službeno objavljene kandidature za predsjednika stranke i druge dužnosti da je najbolje za HDZ i za Hrvatsku da Andrej Plenković ostane na čelu HDZ-a. Kroz unutarstranački dijalog i sučeljavanje ideja sugerirao sam da i vjerujem da će buduće vodstvo stranke prepoznati i redefinirati stranački smjer te se vratiti onom biračkom tijelu od kojeg se odmaklo- kazao je Škorić.

Istaknuo je da je "apsolutno sam" donio odluku o povlačenju kandidature, jer nije želio biti uteg svojoj stranci, te da očekuje da će članstvo HDZ-a izabrati najboljeg kandidata za stranačkog prvaka.

Na opasku kako zapravo dijeli vrijednosti s Mirom Kovačem i ljudima oko njega, Škorić je kazao kako je Andrej Plenković uspješno vodio Vladu na vanjskopolitičkom, obrambenom i gospodarskom polju, ali i da se stranka svjetonazorski mora vratiti onom dijelu građana koji se odmaknuo od HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 12:36