StoryEditorOCM
Politika‘bocnuo‘ ga

Primorac: ‘Zašto Milanović baš sad želi razgovarati s Plenkovićem, kad za tri mjeseca više neće biti predsjednik?‘

Piše VIJESTI SD
25. rujna 2024. - 12:54

Predsjednički kandidat HDZ-a Dragan Primorac s ministrom poljoprivrede Josipom Dabrom (DP) obilazi Slavoniju. S novinarima su razgovarali u Ivanovcima Đakovačkim, prenosi N1.

Dabro je rekao kako je Domovinski pokret prije dva tjedna donio jednoglasnu odluku o potpori Primorcu kao predsjedničkom kandidatu.

“Od njega očekujemo sve politike koje je DP zagovarao u kampanji, od samodostatnosti u proizvodnji hrane i energije… Svoje ćemo programe artikulirati kroz budućeg predsjednika Primorca”, rekao je ministar poljoprivrede.

Primorac je, budući da su Dabro i on obišli farmu, govorio o važnosti mlijeka u dječjoj prehrani. “Želim da sva djeca u RH imaju besplatne zdrave obroke. Sve ide u smjeru da se osiguraju sredstva da sve škole u Hrvatskoj do 2028. imaju jednosmjensku nastavu i svoje kuhinje u kojima će djeci osigurati zdrave obroke, ukljućujući i mliječne obroke”, rekao je. Primorac naglašava i kako djeca moraju shvatiti da će im mlijeko pomoći u razvoju, da zdrava prehrana uključuje mlijeko i da njihov životni put moraju biti proizvodi bez šećera.

Na pitanje o pozivu na razgovor o veleposlanicima koji je u Banske dvore stigao s Pantovčaka, Primorac kaže:

“Ako je to iskrena namjera, ja je pozdravljam. A drugi dio, nakon svih ovih godina blokade, zbog čega sada kad za tri mjeseca više neće biti hrvatski predsjednik”, kaže o pozivu koji je Zoran Milanović uputio Andreju Plenkoviću.

O tome kako će on rješavati slične situacije kaže: “Uvijek je jasna jedna poruka, a to je izvrsnost. Interes Hrvatske je iznad svega, to će biti moj vrlo jasan stav. Oni koji RH mogu predstavljati na najbolji način, oni će kod mene imati prođu, a nikakvi politički interesi, stranačke boje… To je početak i kraj svega.”

Što se tiče mogućeg smanjenja ovlasti predsjednika Republike, koje zaziva ministar obrane Ivan Anušić koji, kako kaže, ne uspijeva normalno komunicirati sa Zoranom Milanovićem, Primorac kaže:

“Ja sam protiv smanjenja ovlasti predsjednika, bez promjene Ustava do njih ne može doći. Zakon nisam vidio i ne mogu komentirati dok ga ne vidim.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 12:54