StoryEditorOCM
Politika‘zapelo‘ rukovanje

Ministar Habijan objasnio neugodnu situaciju s Milanovićem: ‘Za mene on više nije predsjednik‘

Piše VIJESTI SD
25. rujna 2024. - 10:23

Ministar pravosuđa Damir Habijan sinoć je gostovao u Dnevniku Nove TV. Između ostaloga, osvrnuo se i na novinarsko pitanje o tome što se točno dogodilo prilikom susreta s Milanovićem, odnosno zašto je "zaštekalo" rukovanje.

Snimljen neugodan trenutak: Milanović krenuo pozdraviti ministra Habijana, ali ovakvu reakciju vjerojatno nije očekivao

Prvo je kratko odgovorio da se, što se njega tiče, nije dogodilo ništa, a zatim je objasnio svoje viđenje Zorana Milanovića i zašto ga više ne smatra predsjednikom Republike.

"Već sam rekao da dotični otkad je u travnju došao na Glavni odbor SDP-a za mene više nije predsjednik države. Predsjednik države je po Ustavu nestranačka osoba. Za mene on više nije predsjednik. Ponovit ću. Mislim da se neke stvari brzo zaborave.

Ja nemam problema s bilo kim i mogu praštati, ali ja doista ne želim živjeti u državi u kojoj osoba koja obnaša tako visoku dužnost, a dužnost predsjednika države apsolutno je, ne bih želio da to bude osoba koja vrijeđa bilo koga s kim se politički ne slaže, da to bude osoba koja vrijeđa bilo koga drugoga tko je pripadnik recimo neke manjine.

Ili osoba koja vodi vanjsku politiku na na način na koji vodi. Ja u takvoj državi ne želim živjeti.", zaključio je ministar pravosuđa Damir Habijan za Novu TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 10:53