StoryEditor
Politikapredizborno druženje

Plenković u Šibeniku: Naš mentalitet mora biti - pobjednički

20. lipnja 2020. - 23:15
Nikša Stipaničev/HANZA MEDIA

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u subotu u Šibeniku na predizbornom druženju s članovima stranke i simpatizerima da u HDZ-u moraju imati pobjednički mentalitet i pokazati da 9. izborna jedinica mora biti pobjednička.

"Moderato znači umjerenost, ali mi ovaj put moramo imati vrlinu pobjedničkog mentaliteta, moramo pokazati da je 9. izborna jedinica pobjednička među svih deset.", rekao je Plenković u društvu s kandidatima s liste HDZ-a na terasi caffe bara Moderato u Šibeniku.

Plenković je dodao kako je bilo i vrijeme da Drniš ima svog predstavnika na listi, da je upravo dvostruki mandat Željka Burića Šibenik bitno dignuo u odnosu na druge gradove i da u Šibenskoj županiji, osim Knina, imaju odgovornost u praktičkim svim gradovima i općinama.

Osvrnuo se na konkurenciju na predstojećim parlamentarnim izborima rekavši kako "nikad nije bilo veće razlike u kredibilitetu ostvarenja političkih obećanja i jasnog, precizno napisanog programa za iduće četiri godine u odnosu na ono što građanima nudi konkurencija".

"Ozračje je dobro, osjeća se da i u najvećim krizama Europska unija stoji iza svojih članica, što konkretno znači oko 21,5 milijardi eura u idućih sedam godina. Imamo još cijeli jednogodišnji državni proračun na raspolaganju. Takvu šansu moraju iskoristiti oni koji se na europskoj razini snalaze, a ne konkurenti koji o tom ne znaju ništa", rekao je Plenković.

Malenica: U krizi se poznaju lideri

Prvi na HDZ-ovoj listi u 9. izbornoj jedinici, ministar uprave Ivan Malenica izrazio je nadu da će Plenković još četiri godine voditi državu.

"Naša lista je pokazatelj snage i zajedništva, očekujemo pobjedu na izborima, jer znamo koliko je bitno imati stabilnu vlast. Kako govori ona stara poslovica 'Na muci se poznaju junaci', a ja kažem 'u krizi se poznaju lideri. Vidjeli smo da se hrabrim, odlučnim i odvažnim odlukama uspjelo sačuvati zdravlje, ekonomija i sigurnost. Vjerujem da će građani uz to prepoznati sve ono što smo radili zadnje četiri godine", istaknuo je Malenica.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić pozvao je sve da drže razmak i pokažu odgovornost jer je "upravo naš predsjednik Plenković pokazao da je na čelu odgovorne stranke i Vlade", a da je Šibenik, baš zahvaljujući ovoj proeuropskoj Vladi, doživio preporod. Premijera pozvao i na otvaranje Poljane 27. lipnja. 

Šibensko-kninski župan rekao je i da je glas za stranku Miroslava Škore zapravo glas za SDP, a rekao je i kako očekujem puno bolji turizam ove sezone, čak nevjerojatan u odnosu na ono što se očekivalo prije dva mjeseca. 

Sve prisutne na druženju pozdravili su kratko i ostali sa HDZ-ove liste u 9. izbornoj jedinici: Josip Begonja, Branka Juričev-Martinčev i predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić.

HDZ: ‘Trabant‘ Jandroković u sučeljavanju ‘pregazio‘ Škoru


Iz HDZ-a su u subotu navečer na svom facebook profilu ustvrdili kako je 'trabant' Gordan Jandroković potpuno 'pregazio' Miroslava Škoru u njihovu sučeljavanju na Večernji TV te da je sada posve jasno zašto se Jandroković tako "zamjerio" Škori.

"Vođa Domovinskoga pokreta Miroslav Škoro otkrio nam je danas novu koaliciju, onu Kolinde Grabar-Kitarović, Andreja Plenkovića i, kako je rekao, njegovog  'trabanta' Gordana Jandrokovića", objavio je HDZ na facebooku.

Istaknuto je kako je svakom, tko je u srijedu pratio Jandokovićevo i Škorino sučeljavanje na Večernji TV, jasno zašto se HDZ-ov glavni tajnik tako zamjerio Škori.

"'Trabant” Jandroković pregazio je tada Škoru i napravio od njega maloga političkog patuljka od čega se Škoro, evo, ne oporavlja već četvrti dan i u svojim izjavama upada iz greške u grešku, a nad kojima se zgraža čitava hrvatska javnost", stoji u objavi.

Dodaje se kako se" samo dan prije samodopadni 'lider' desnice hrabrio i pozivao ostale na stadion i sučeljavanje pred publikom, a od srijede mu to više ne pada na pamet".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 22:54