StoryEditor
PolitikaPROMJENE

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade došlo do promjena: bavili su se kadroviranjem, na neke od pozicija u koordinacijama i savjetima stižu nova imena

Piše HINA
6. svibnja 2021. - 18:34
Damir Krajac/Cropix

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice  Vlada je usmeno izviještena o provedbi aktivnosti iz Akcijskog plana RH  za sudjelovanje u Europskom tečajnom mehanizmu II (ERM II) te o pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2021.

Što se tiče kadrovskih pitanja, razriješeni su dosadašnji i imenovani novi predsjednik, zamjenica predsjednika i članovi te Koordinacije  za sigurnost pri odobalnom istraživanju i eksploataciji ugljikovodika.

Tako su razriješeni David Dobrinić, Mirjana Padovan,  Hrvoje Buljan, Zdravko Seidel, Vesna Salamunović, Dinko Suličić i Andro Vidjak.

Predsjednikom je ponovo imenovan David Dobrinić, zamjenicom predsjednika Mirjana Padovan, a članovima Lucija Širić, Barbara Škevin Ivošević, Ivana Pezić, Marko Ružić, Vesna Salamunović i Andro Vidjak, kao predstavnici nadležnih institucija.

Razriješeni su dosadašnji vršitelji dužnosti članova Statističkog savjeta Republike Hrvatske Stipe Župan, Damir Kaufman,  Igor Jemrić,  Zvonimir Savić, Zrinka Debeljak,  Darko Šiško,  Nevenka Čavlek, Ljiljana Kaliterna Lipovčan, Iva Tomić,  Boris Feis, Blaženka Sečkar, Iva Borković i Lidija Brković.

Novim članovima Statističkog savjeta, kao predstavnici nadležnih ministarstava, ustanova i udruga, sukladno Zakonu o službenoj statistici  imenovani su Stipe Župan, Ivana Šuman,  Igor Jemrić,  Zvonimir Savić, Zrinka Debeljak,  Darko Šiško,  Nevenka Čavlek,  Ljiljana Kaliterna Lipovčan, Iva Tomić,  Boris Feis,  Mate Damić, Iva Borković i Lidija Brković.

Razriješen je pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja Momir Karin. Temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine Hrvoje Meštrić imenovan je ravnateljem Uprave za znanost i tehnologiju, Vesna Šerepac imenovana je ravnateljicom Uprave za odgoj i obrazovanje, Momir Karin imenovan je ravnateljem Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja i Nandor Čapo imenovan je ravnateljem Uprave za nacionalne manjine, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2021 13:12