StoryEditor
Politikaafera nekretnine

Ministar Kujundžić objavio novu imovinsku karticu i sazvao izvanrednu konferenciju za medije. Hoće li dati ostavku?

Piše PSD
24. siječnja 2020. - 10:27
Damjan Tadić/HANZA MEDIA

Pozajmicu od 300 tisuća kuna supruzi ministra zdravstva Milana Kujundžića za kupnju kuće dao je predsjednik Nadzornog odbora veledrogerije Pharma Net te vlasnik ljekarni Palac, Miro Palac.

Na stranicama Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa u petak je objavljena Kujundžićeva nova imovinska kartica. Iz nje se vidi da je pozajmicu za kupnju kuće u Zagrebu, veličine 280 metara kvadratnih, dao Miro Palac.

Palac je predsjednik Nadzornog odbora veledrogerije Pharma Net i vlasnik ljekarni Palac, a pozajmicu u iznosu od 300 tisuća kuna dao je ministrovoj supruzi Tatjani Kujundžić za kupnju njihove najnovije kuće u Zagrebu.

Ministar Kujundžić je objasnio kako je novu imovinsku karticu nadopunio onim što je "što je bilo propušteno u formalnom smislu, a u sadržajnom je sve stajalo u njoj" te ustvrdio da oko njegovih kuća nema ništa sporno.

Međutim, prvi puta u imovinskoj kartici ministar je unio kako je njegova supruga Tatjana Kujundžić, zaposlena u Poliklinci Croatia zdravstveno osiguranje za prethodne tri godine, ukupno primila 105 tisuća kuna bonusa.

Ministar je promijenio i vrijednost kuće u Ivanbegovini u Imotskom s 400 tisuća na 650 tisuća kuna, no imovinska kartica i dalje navodi kako je površina kuće 100 metara kvadratnih.

Radi se, podsjetimo, o kući ispred koje je napadnuta naša novinarka Andrea Topić.

Ona je otkrila kako je zapravo riječ o dvoetažnoj luksuznoj vili obloženoj finim kamenom i s prostranim dvorišnim bazenom. Njegovanim travnjakom, kovanom ogradom, modernim prozorima. Do nje se gradi još jedna nekretnina.

U zemljišnim knjigama, kako smo objavili, piše da je kuća velika 184 kvadrata, iako je ministar prijavio samo 100 kvadrata. Parcela na kojoj se nalazi, također ministrova, broji 1016 kvadrata. Napisao je, također, da je njena vrijednost tek mizernih 533 eura po kvadratu. Manje od uobičajene građevinske cijene rohbaua.

U novoj imovinskoj kartici promijenjena je i vrijednost ministrovih nekretnina. Kuća na Markuševcu od 131 metra kvadratnog, umjesto na 900 tisuća, sada je procijenjena na milijun i 500 tisuća kuna, a apartman u Novalji s pola milijuna na 750 tisuća kuna.
Povjerenstvo za sukob interesa jučer je potvrdilo kako je pokrenulo redovnu proceduru provjere dužnikove imovinske kartice. U tom postupku usporedit će podatke iz imovinske kartice s podacima zatraženima od nadležnih tijela - Porezne uprave, zemljišno-knjižnih odjela i drugih tijela.

Izvanredna press konfrencija


Ministar Kujundžić najavio je izvanrednu konferenciju za medije u 12 sati.

Na njoj će Kujundžić, pretpostavlja se, govoriti o brojnim nelogičnostima u vezi njegove imovinske kartice i kuća koje posjeduje.

Hoće li dati ostavku?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2021 10:21