StoryEditor
PolitikaPOSLJEDICE IZBORA

Jandroković: Na mjesto Milijana Brkića kao potpredsjednika Sabora dolazi Ante Sanader; Tko dolazi na čelo Odbora za Vanjsku politiku umjesto Kovača?

16. ožujka 2020. - 19:46
Gordan JandrokovićDamjan Tadić/HANZA MEDIA

Na mjesto potpredsjednika Sabora umjesto Milijana Brkića dolazi Ante Sanader, potvrdio je Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora u razgovoru za RTL Danas. Čelništvo HDZ-a okupilo se večeras na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te su u stranci donesene prve odluke koje su direktne posljedice rezultata izbora.

Gordan Jandroković je kazao kako tu nije riječ o sankcijama, nego o posljedicama izbornih rezultata.

- Naši članovi i članice dali su jasnu potporu Plenkoviću i njegovom timu. Ovo su odluke koje jačaju homogenost stranke i politike koju provode Plenković i njegov tim, a protivnički tim je smatrao da taj smjer nije dobar. Nakon rezultata izbora Predsjedništvo je odlučilo da novi potpredsjednik Sabora umjesto Milijana Brkića bude Ante Sanader, a još raspravljamo tko će doći na čelo Odbora za Vanjsku politiku umjesto Mire Kovača. Imamo dva kandidata koji će doći na to mjesto - rekao je Jandroković.

Donedavni prvi operativac stranke Milijan Vaso Brkić nije osvojio ni jednu od četiri potpredsjedničke pozicije, ali se unatoč toga ne boji marginalizacije.

- To je jedna trajna radnja na koju sam ja navikao, ne sekiram se ja zbog toga, ne može me neutralizirati u hrvatskom narodu i u hrvatskoj državi, a ja ću se unutar stranke boriti za sve ono što bi HDZ trebao biti - izjavio je Brkić.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

06. ožujak 2021 04:10