StoryEditorOCM
Politikaposljednji trzaj

Ivica Ivanišević: Ne pobijedi li Sanja Major, novi predsjednik SDP-a bit će partijski mrtvozornik

22. kolovoza 2024. - 11:57
Ako vam se čini da pretjerujem u simpatijama prema ženi o kojoj zapravo ne znam ništa, jer sam pročitao samo nekoliko njezinih intervjua, u pravu ste, ali što mi odnosno što nam drugo preostaje?Ranko Šuvar/Cropix

U Jugoslaviji je mladost službeno završavala u 27. godini. Tada bi ti isteklo članstvo u Savezu socijalističke omladine, koje ionako nikome ništa nije značilo, i tada te više nisu mogli pozvati na odsluženje vojnog roka. Slaveći 27. rođendan, slavio si svoju odraslost. Ili komemorirao mladost.

Sanja Major premlada je da bi o tome išta iz prve ruke znala. Ona je izbrojila samo dvije ili tri godine pionirskog staža, a onda se država raspala, poredak kihnuo, a njegovi patetični ceremonijali otpravljeni su u povijest. Pa ipak, slučajno ili namjerno, ona je pričekala do fatalne 27. da se uključi u politiku. Prije toga nije stažirala u nekoj od organizacija partijske mladeži, što je, s moje točke gledišta itekako pohvalno, jer ne postoji ništa strašnije od starmale djece koja ozareno kliču stranačkome predsjedniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. kolovoz 2024 11:58