StoryEditorOCM
PolitikaŠto je ostalo?

Dobili smo još jednu ‘možemo‘ stranku na hrvatskom političkom nebu: BM 365 ide dalje. I bez Bandića. Nije nikakva šala!

Piše I. B.
13. listopada 2024. - 21:52

Završila je i ta priča. Stranka koju je osnovao, stranka koja je bila on sam, više se ne zove po njemu. Govorimo o pokojnom Milanu Bandiću. Nekadašnja stranka BM 365, u kojoj je to BM značilo Bandić Milan, pretvorila se u udrugu koja ima za cilj jednog dana, kada riješi sve financijske probleme, postati stranka također pod nazivom BM 365. Međutim, to BM sada znači nešto sasvim drugo - Bolje možemo 365. Uz nastavak - idemo delat!

- Čekamo pravi trenutak, krenule su lagano pripreme za izbore - najavio je Slavko Kojić koji je i najzaslužniji što je ideja te stranke preživjela naprasni odlazak osnivača. Pokušavao je spasiti što više toga, a brojke su bile neumoljive. Pričao je o tome u razgovoru za “Slobodnu” kolegici Marini Karlović Sabolić. Uglavnom, bivša je stranka otišla u stečaj zbog neplaćenih računa za snimanje promidžbenog videa za ranije kampanje.

image

Slavko Kojić najzaslužniji je što je stranka opstala

Marko Todorov/Cropix

Uz Kojića, predsjednik udruge je Dejan Kljajić, gradski zastupnik. Nedavno su se i okupili i najavili svoj skori potpuni politički povratak. Cilj je samo jedan - Zagreb. Jasno je da to više neće biti niti pokušaj djelovanja na nacionalnoj razini (sjetimo se da je svojevremeno Bandić bio i predsjednički kandidat koji je dospio u drugi krug), a još kad imaš kraticu Idemo delat! jasno je da su vam posljednje stanice tramvaja prostor na kojem skupljaš glasove. Dobiti nekoliko mjesta u gradskoj skupštini, ući u vladajuću koaliciju...Legitimni cilj, ali to više nikada neće biti stranka iz Bandićeva vremena.

No, pravo je pitanje, a gdje su nestali svi ti čuveni likovi, ugledni političari, stručnjaci, koji su se tiskali na pozornici uz Bandića dok je pobjeđivao, bio u tko zna koliko mandata prvi čovjek Zagreba, živjeli i napredovali na njegov račun, bili velike face u velikom gradu. Nije kriva politika, za sve loše u politici krivi su ljudi. 

image

Bandićevi dečki idu dalje... Kakvi su im izgledi?

Boris Kovačev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. listopad 2024 21:54