StoryEditorOCM
Hrvatskaprijava policiji

Sukob ispred Gradske skupštine; Ivica Lovrić: ‘Govno jedno, razbit ću te‘; Nenad Predovan: ‘Strahujem za sigurnost‘

Piše vijesti sd
10. listopada 2024. - 15:00

 "Govno jedno, razbit ću te", "Uništit ću te", "Smradu jedan", "Gotov si" samo je dio prijetnji koje je navodno izrekao Ivica Lovrić, nekadašnja desna ruka pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, a danas član stranke Plavi grad, bivšem članu zagrebačke Skupštine, Nenadu Predovanu, piše Jutarnji list.

Naime, o incidentu je priopćenjem obavijestio javnost Vinko Kojundžić, predsjednik Udruge Bolje možemo koja danas ima osnivačku skupštinu nove stranke, BM365 Idemo delat!

- Danas se u Skupštini grada Zagreba dogodio nemili incident gdje se članu udruge Bolje možemo g. Nenadu Predovanu, Ivica Lovrić fizički unio u lice te mu prijetio govoreći: "Govno jedno, razbit ću te", "Uništit ću te", "Smradu jedan", "Gotov si". Ove izjave rekao je u prisustvu svjedoka gđe. Višnje Fortune i g. Dejana Kljajića, zastupnika u Skupštini grada Zagreba - stoji u priopćenju, a dodaje se i da će Predovan prijaviti policiji fizičku prijetnju.

- Jako sam uznemiren i da, upravo idem prijaviti prijetnje u policiju - kazao nam je i sam Predovan.

‘širok spektar raznih poznanstava‘

 Prema njegovim riječima došao je u Skupštinu, kako to uvijek radi, posnimiti Dejana Kljajića za društvene mreže. Tom prilikom mu je, priča dalje Predovan, prišao Lovrić i počeo ispod glasa vrijeđati i rekao ‘izađi van ako smiješ‘.

- Rekao sam da ću izaći. Čim smo izašli, krenuo je me verbalno napadati i prijetiti mi. Tamo je bilo još ljudi i vjerujem da će biti svjedoci - govori Predovan, koji kaže da ga je jako strah za svoju sigurnost, jer Lovrić ‘ima širok spektar raznih poznanstava‘.

image

 Ivica Lovrić: To nije moj rječnik

Goran Mehkek/Cropix

Zatražit će, dodaje, od policije savjet kako se ponašati i je li on sad siguran šetati gradom.

Na pitanje što bi bio povod takvog napada, Predovan kaže, vjerojatno zato što ga ne preferiram kao kandidata za gradonačelnika.

- Nismo uspjeli uspostaviti komunikaciju jer mi je prijetio. Samo on zna zašto me napao, ali vjerujem da je to zbog političkih neslaganja i mojih mišljenja koja iznosim na YouTube kanalu Štokajča. No, ovo nije način - kaže uznemireni Predovan.

mislim da nije bilo Kljaića da bi me fizički napao

Smatra da je i Višnja Fortuna bila tamo kako bi mu nešto prigovorila, ali da komunikacije nije bilo.

- Napad je trajao tri ili četiri minute i zbilja mislim da nije bilo Kljaića da bi me fizički napao. Njegovo lice je bilo crveno i izvitopereno, a pogled zastrašujući - govori Predovan i zaključuje da je cijeli incident bio s predumišljajem.

Tvrdi kako nije bilo prije komunikacije koja bi izazvala iskricu koja bi dovela do toga.

image

Višnja Fortuna navodno je bila svjedokinja prijetnji 

Davor Pongračić/Cropix

- Znao je da ću biti tamo i došao me zastrašiti, a u tome je i uspio - zaključuje Predovan.

Nazvali smo i Lovrića, kojem smo rekli da ga zovemo zbog incidenta, no kazao je da ne zna o čemu pričamo. Nakon što smo mu rekli i čemu se radi, kazao je:

- To nije moj vokabular. Neka me prijavi, ali valjda zna da je lažno prijavljivanje kazneno djelo. To je čista izmišljotina, a danas osnivaju tu neku smiješnu stranku pa im valjda treba reklama - zaključio je Lovrić.

Ostaje za vidjeti što će, nakon prijave, ustanoviti policija, piše Jutarnji list.

image

 Lovrić danas u zagrebačkoj Gradskoj skupštini
 

Tomislav Krišto /Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. listopad 2024 15:02