StoryEditor
HrvatskaZagreb -Tianjin

Zrakoplov CA obavio najdulji let u povijesti tvrtke i prvi put sletio u Kinu: odveli doma mlade kineske sportaše, vraćaju državljane Hrvatske i EU

Piše PSD.
17. srpnja 2020. - 14:05
Damir Sencar/AFP

U zajedničkoj koordinaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa i turističke agencije Ban Tours danas je obavljen komercijalni repatrijacijski let između Zagreba i kineskog grada Tianjina udaljenog stotinjak kilometara od Pekinga.

Zrakoplov Airbus320 Croatia Airlinesa poletio je prema Tianjinu jutros u 1 sat s grupom od 120 mladih kineskih sportaša pekinškog sveučilišta, koji su boravili u Hrvatskoj.

Bio je to istodobno najdulji let u povijesti Croatia Airlinesa (gotovo 8000 kilometara), koji je obavljen s međuslijetanjem u kazahstanskoj Astani, nakon čega je slijedilo prvo slijetanje zrakoplova hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika u Kinu (u 13 sati po hrvatskom vremenu)

Povratni let obavit će se sutra (subota, 18. srpnja 2020.), također sa međuslijetanjem u Astani, kojim će u Zagreb biti prevezeni hrvatski državljani i državljani Europske unije.

- Ovaj zahtjevni projekt u uvjetima epidemiološke krize u svijetu bio je pomno planiran i uspješno je realiziran uz veliku podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini, što je još jedna potvrda uspješnih i kontinuiranih napora hrvatske diplomatsko-konzularne mreže u vezi s repatrijacijom hrvatskih državljana, kao i državljana drugih zemalja.

Veliki doprinos svemu dala je i putnička agencija Ban Tours, inače zakupac navedenih repatrijacijskih letova, čije je profesionalno osoblje s višegodišnjim bogatim iskustvom u avioprijevozu i organizaciji charter letova osiguralo ključne preduvjete za ostvarenje ovog projekta - poručuju iz Croatia Airlinesa i Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. rujan 2020 03:54