StoryEditorOCM
Hrvatskavelika škrtica

Zašto u ovoj poznatoj pekarnici više ne rade veliki burek s mesom, ali sa sirom da? Evo kako to objašnjavaju

Piše Dora Koretić/JL
2. veljače 2024. - 08:31

Čitatelji Škrtice primijetili su kako u pekari Dubravica već neko vrijeme u ponudi nema velikog bureka s mesom, nego samo sa sirom pa su nam se obratili kako bismo provjerili gdje je nestao njihov omiljeni proizvod.

"Već neko vrijeme moguće je kupiti veliki burek sa sirom, dok onog s mesom nema, ali istovremeno je dostupan mali burek i od sira i od mesa. Pitao sam u jednoj poslovnici i rekli su mi da nemaju dovoljno radne snage za veliki burek s mesom, što mi je neobično jer imaju mali burek s mesom i veliki trokut sa sirom. Dakle, očito imaju ljude koji znaju raditi veliki burek pa zašto onda nema velikog trokut bureka s mesom?", čudi se jedan naš čitatelj.

Mi smo se obratili pekari Dubravica s ovim pitanjem i tamo su nam pojasnili kako je doista problem u nedostatku radne snage.

"Već gotovo šest mjeseci susrećemo se s deficitom radno sposobnih burek majstora unutar našeg tima. S obzirom da se veliki burek sir i veliki burek meso kod nas proizvode ručno, ti proizvodi ne trpe odsustvo djelatnika i u jednom trenu je donesena odluka da smo u mogućnosti, barem neko vrijeme, proizvoditi samo burek sir. Burek meso povremeno isporučimo u maksimalno 3 veće poslovnice", pojasnili su iz Dubravice te dodali kako se mali motani bureci se proizvode strojno i njihova proizvodnja teče kontinuirano, piše Jutarnji list.

image


 

Bozidar Vukicevic/Cropix

Dodali su i kako trenutno rade na edukaciji novih burek majstora.

"Pokušaji zapošljavanja burek majstora nisu dali rezultate jer se radi o izrazito deficitarnom zanimanju. Ponosni smo na kvalitetu naših bureka te se nadamo da ćemo tijekom 2024. krenuti proizvoditi i veliki burek meso", poručili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. studeni 2024 06:31