StoryEditor
Hrvatska'čin ravan veleizdaji'

Veterani Domovinskog rata odgovorili Klemmu: Nećemo pregovarati s agresorom, posebno u trenutku kada se u Srbiji slavi četništvo!

Piše PSD
5. listopada 2016. - 13:44
branitelji_milanovic8-230816.JPG

'Na sjednici predsjedništva udruge odlučeno je da veterani 150-te brigade ni u kojem obliku neće sudjelovati bilo kakvim „pregovorima“ sa agresorom , te odriču pravo bilo kome da u  njihovo ime to čini', stoji u priopćenju koje je u srijedu ujutro medijima upućeno iz Udruge veterana Domovinskog rata.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Iz novinskih napisa saznali smo da je Josip Klemm izjavio da će se razgovori održati  samo se treba  dogovoriti platforma za pregovore . Također je to prestavljeno kao inicijativa koja će pomoći u  pronalasku nestalih osoba.

Stav udruge je da RH ima svoje institucije koje su svojim djelovanjem i ovlastima dovoljne da se prisili  Republika Srbija da prije ulaska u EU ispoštuje sve međunarodne dogovore kao i osigura dostavu  podataka o nestalim osobama.

U trenutku kada se u Republici Srbiji slavi četništvo, a u dosadašnjem javnom istupanju nije jasno  iskazano kajanje i isprika za agresiju, nije utvrđena i isplaćena ratna šteta RH, nije isplaćena naknada logorašima i njihovim obiteljima, nije isplaćena naknada civinim žrtvama , nisu otvoreni arhivi u kojima stoje podaci o ubijenima i nestalima, smatramo krajnje licemjernim da bilo tko iz naše populacije izvan institucija RH pregovara sa osobama koje su razarale i ubijale na teritoriju RH i time im pridodaju  legitimitet i važnost.    

Posebno naglašavamo da su u tijeku obilježavanja 25 godina od ustroja većčeg dijela postrojbi u RH i da u  tim obilježavanjima posebno mjesto zauzimaju obitelji naših poginulih suboraca, a za njih je razgovor sa agresorima koji su razarali Hrvatsku i ubijali - ravan veleizdaji.', pojašnjava sew u priopćenju koje, u ime Udruge veterana Domovinskog rata potpisuje Damir Loborec.         

item - id = 428052
related id = 0 -> 1127807
related id = 1 -> 1127804
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2021 17:45