StoryEditorOCM
Hrvatskanaplatne kućice

Udarni turistički vikend je počeo, očekujte velike gužve na autocesti: kolona na Lučkom put mora duga je 10 kilometara

Piše Hina, T.F./JL
20. srpnja 2024. - 09:05

Započeo je još jedan udarni turistički vikend, a na pred naplatnim kućicama su se već počele stvarati kolone.

HAK je jutros izvijestio da je veća gustoća prometa na pojedinim dionicama autocesta, prilazima turističkim središtima duž jadranske obale, cestama u Istri, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima. Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, piše Jutarnji.

Povremena su usporavanja, vožnja u koloni u pokretu i kraća zaustavljanja u zonama naplatnih postaja, tunela i odmorišta te na dionicama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Potreban je dodatan oprez i strpljenje.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski.

image
Marko Todorov/Cropix

Na autocesti Goričan-Zagreb, između čvorova Sesvete i Zagreb istok u smjeru Zagreba, dogodila se prometna nesreća. Promet se vodi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići kolona je pred naplatom Lučko u smjeru mora iz smjera čvorova Buzin duga oko 10 km i Zagreb zapad oko 1 km.

Veća je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i tunela Sveti Rok u smjeru Dubrovnika.

Zbog velikog priljeva vozila stvara se kolona između 95. km i 97. kilometru u smjeru Dubrovnika, kolona je duga oko 1 km.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko 1,5 km, a proteže se i u Sloveniju.

image

Stanje na cestama 20.7.2024.

Hak Kamere/

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac se zbog povećane gustoće prometa na prilazu naplatnoj postaji Lučko u smjeru mora (A1) od strane čvora Buzin prometuje u koloni dugoj oko 10 km, a od strane čvora Zagreb zapad prometuje se u koloni dugoj oko 1 km.

Pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru istoka kolona osobnih i teretnih vozila je oko 3 km.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb dogodila se prometna nesreća na na 95. kilometru između čvora Sesvete i čvora Zagreb istok na kolniku u smjeru Zagreba. Promet se vodi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na DC1 brzoj cesti Solin-Klis se zbog prometne nesreće u tunelu Mravinci u smjeru Dugopolja vozi jednim trakom, uz regulaciju prometne policije, izvijestio je HAK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 00:46