StoryEditorOCM
HrvatskaTRI ŽUPANIJE

U organizaciji Ministarstva branitelja provedena završna identifikacija posmrtnih ostataka osoba stradalih u Domovinskom ratu: odazvalo se pet obitelji

Piše HINA
7. svibnja 2021. - 18:45

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u petak je provedena završna identifikacija posmrtnih ostataka pet osoba stradalih tijekom Domovinskoga rata na području Ličko-senjske, Zadarske i Požeško-slavonske županije.

Na završnu identifikaciju pozvane su obitelji šest osoba čiji je preliminarni identitet utvrđen metodom analize DNA. Identifikaciji se odazvalo pet obitelji, koje su prihvatile nalaze identifikacije te su tako završno identificirani posmrtni ostatci pet osoba nestalih i smrtno stradalih tijekom Domovinskoga rata na području Ličko-senjske, Zadarske i Požeško-slavonske županije, stoji u priopćenju Ministarstva hrvatskih branitelja.

Nakon današnje identifikacije, Republika Hrvatska putem resornog ministarstva traga za još 1.866 nestalih i smrtno stradalih osoba u Domovinskom ratu za koje nije poznato mjesto ukopa.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2023 03:59