StoryEditorOCM
Hrvatskakomentar

Što želi reći Željka Markić? Da su nacisti Židove ubijali ‘Zekom i potočićem‘, ili da klečavcima prijete plinske komore?

Piše Damir Pilić
15. srpnja 2024. - 15:31
Željka Markić blasmefično je negirala neusporedivost holokausta s ičim drugim u ljudskoj povijesti. U svijetu je bilo genocida i prije i poslije WW2, ali industrijski model ubijanja Židova – oličen u sustavu koncentracijskih logora s plinskim komorama – učinio je taj zločin unikatnim u povijestiDamjan Tadić/Cropix

Željka Markić uspjela je nadmašiti samu sebe, što se činilo nemogućim. I to jednom jedinom rečenicom, u kojoj je pokušala braniti "klečavce". 

– Jesu li oni zaslužili da ih se tretira istom metodologijom kojom se nacistička Njemačka odnosila prema Židovima? – rekla je prošlog tjedna na okruglom stolu koji je njezina udruga "U ime obitelji" organizirala skupa s Domovinskim pokretom.

Rekla – i ostala živa.

Da još postoji "Feral Tribune" i njegova slavna rubrika "Greatest Shits", ta bi rečenica ozbiljno konkurirala za najgluplju i najbolesniju misao ikada izrečenu u hrvatskom javnom prostoru. Izjednačivši reakcije građana na klečavce sa sudbinom Židova u Drugom svjetskom ratu, Markić je u jednoj rečenici počinila više revizionističkih zločina i bogohulnih kleveta....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. kolovoz 2024 08:52