StoryEditorOCM
Hrvatskavelika promjena

Stiglo veliko nevrijeme, prijete i superćelije! Snažna oluja pogodila metropolu i okolicu: ‘Skrivajte aute!‘

Piše VIJESTI SD/ JL
2. kolovoza 2024. - 20:59

Kao što se upozoravalo, početkom vikenda u Hrvatsku stiže velika promjena vremena.

Za kontinentalni dio zemlje očekuje se popuštanje vrućina, koje će sa sobom donijeti mjestimičnu kišu i grmljavinu, a moglo bi doći i do olujnog nevremena. Štoviše, prve naznake olujnog nevremena već su vidljive iznad Cestice u blizini Varaždina, a fotografije možete vidjeti ovdje.

image
Meteo. si

Za područje Varaždinske županije i Međimurja upaljen je "narančasti alarm" koji označava potencijalne opasnosti, a DHMZ je dodatno najavio kako je u popodnevnim i kasnijim večernjim satima moguće grmljavinsko nevrijeme uz tuču, a vjerojatnost za isto je od 40 do 60 posto.

Olujni oblaci su nad Zagrebom, praćeni jakim vjetrom i kišom.

image

Zagreb

Dragan Matić/Cropix

Promjena vremena zahvatit će i Jadran, najprije sjeverni, a u subotu će povremene kiše biti duž većeg dijela obale. Ponegdje su mogući neverini, dok je najmanja vjerojatnost za oborinu na krajnjem jugu. U petak nakratko umjereno jugo, zatim bura koja u nedjelju okreće na sjeverozapadnjak.

Jutra i dalje topla i vrlo topla, a dnevna vrućina će malo popustiti - prognozirala je pak za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Što se nevremena tiče, ono preko Slovenije stiže u zapadne krajeve Hrvatske. Naoblaka je već znatna, a snimke radara meteoroloških centara pokazuju velike oblake koji sa sobom nose obilne kiše. Prema portalu Neurje.si, u Sloveniji je jučer padala tuča veličine oraha.

Prema najnovijim fotografijama, nevrijeme je zahvatilo i sjevernozapadne dijelove Hrvatske, a ovako izgleda nebo iznad Zaprešića.

image
Čitatelj Zaprešić

- Nakod dugo vremena stigla nas je tuča,ljudi sakrivajte aute Dubrava Zabočka- stoji u objavi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 01:46