StoryEditorOCM
Hrvatskapromjena vremena

Hoće li i do Dalmacije stići najavljeno i toliko očekivano osvježenje za vikend?

Piše Vijesti sd
1. kolovoza 2024. - 08:41

Kako nam se približava kraj tjedna i vrijeme postaje nestabilnije.  

Danas će i dalje biti pretežno vedro u većem dijelu zemlje i vruće. Situacija će uglavnom biti mirna kad je vjetar u pitanju, a u drugom dijelu četvrtka dolazi do porasta naoblake, najprije na sjeverozapadu unutrašnjosti, a onda prema večeri i drugdje u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, uz mogućnost kiše i pljuskova s grmljavinom, lokalno izraženijih. Pritom i vjetar može naglo pojačati

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj na početku još vruće, vrlo vruće i sparno, no postupno prema večeri sve nestabilnije. Uz jači razvoj oblaka raste šansa za kišu i lokalne pljuskove praćene grmljavinom, a neki od njih mogu biti i izraženiji. Prije toga, temperatura oko 34 do 35.

image
Damjan Tadic/Cropix

U Slavoniji, Baranji i Srijemu ostaje većinom sunčano, a bit će i tu toplije nego u srijedu. Vrlo vruće, oko 35, lokalno čak 36 Celzija, a malo oblaka tek će prema večeri stići u zapadnije krajeve, samo uz malu mogućnost kiše.

Neverini za vikend 

U Dalmaciji danas ostaje obilje sunca i vedrine, vrućine koja će opet biti neugodna. Tek kakvu takvu manju ugodu može pružiti mjestimice slab vjetar s mora, no u zaleđu vrlo vruće do čak 37 stupnjeva. Na sjevernom Jadranu postupno će stizati sve više oblaka, ponajprije u gorju i u unutrašnjosti Istre gdje je moguć pokoji pljusak, no kasnije navečer znatno nestabilnije, a očekuje se i grmljavinsko nevrijeme te uz njega pojačan vjetar.

Na sjevernom Jadranu i u petak će biti nestabilnije, lokalno uz pljuskove i grmljavinu, kojih će potom u subotu biti i u Dalmaciji. Zapuhat će jugo i jugozapadnjak. Vrućina će popustiti. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 09:59