StoryEditorOCM
Hrvatskašto im je obećao?

Spriječen kaos usred turističke sezone: sindikati u Croatia Airlinesu odgodili štrajk nakon razgovora s premijerom

Piše H
6. srpnja 2018. - 19:41
2mil_putnica_ca14-051217

Sindikat ORCA (Organizacija radnika Croatia Airlinesa) i Hrvatski sindikat prometnih pilota (HSPP) u petak su poslijepodne, nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem, odgodili početak štrajka najavljenog za ponedjeljak, kako bi se u razumnom roku osigurali potrebni preduvjeti za zaključenje kolektivnog ugovora.

Sindikat ORCA u priopćenju navodi da je održan sastanak s premijerom Plenkovićem, kojem su iznijeli sve probleme Croatia Airlinesa te svoje viđenje trenutne situacije.

U sindikatu kažu da je premijer, s obzirom na informacije koje je primio od njih, iskazao spremnost osigurati sve potrebne preduvjete za zaključenje kolektivnog ugovora.

"S obzirom na dobivena jamstva na današnjem sastanku, ORCA odgađa početak najavljenog štrajka kako bi se navedeni preduvjeti mogli ostvariti u razumnom roku", stoji u priopćenju.

Tu informaciju potvrdili su Hini i iz HSPP-a, navodeći da je premijer tu odigrao značajnu ulogu.

Sindikat ORCA izvijestio je također da Županijski sud u Zagrebu na današnjoj raspravi u povodu tužbe Croatia Airlines nije utvrdio štrajk nezakonitim, te da su unatoč tužbi poslodavca ispunjeni svi uvjeti za početak štrajka sukladno najavi dana 9. srpnja u 6 sati.

Sindikati su u utorak Upravi nacionalnog zrakoplovnog prijevoznika najavili štrajk zbog neprihvaćanja svoga prijedloga kolektivnog ugovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2023 22:44