StoryEditorOCM
Hrvatskanovi početak

Šokantna priča dobila je sretan završetak! Beba iz kante pronašla je novu obitelj, ali ima i novo ime

Piše VIJESTI SD
5. lipnja 2024. - 19:59

Beba iz Zaprešića ima novu obitelj. U utorak je došlo vrijeme za oproštaj s bolničkim osobljem Svetog Duha kojem se odmah uvukao pod kožu.

"Dijete je rođeno 13. 5. i provelo je nešto malo manje od mjesec dana u zdravstvenoj ustanovi. Dijete je zdravo, otpušteno je i sada je u udomiteljskoj obitelji. Bilo je teško cjelokupnom medicinskom osoblju oprostiti se od djeteta bilo je dosta emotivno", rekao je Krešimir Hojsak voditelj područnog ureda HZSR Zaprešić, prenosi Dnevnik.hr.

image
Ivana Grgić/Cropix

Procjena službi bila je da je udomiteljska obitelj bolje rješenje od smještaja u domu. U papirima se vodi kao dijete nepoznatog porijekla. Prije smještaja riješeni su mu svi dokumenti. Bebu su u bolnici nazvali Ivan po dežurnom liječniku Ivanu Zovku koji mu je spasio život. No po izlasku je dobio novo ime i prezime.

Pronašli ga tinejdžeri

"Moja prva ideja je da bude Srećko jer zaista je imao sretan splet okolnosti", rekao je Ivan Zovko dežurni liječnik KB Sveti duh.

"Mi ćemo nastaviti pratiti udomiteljsku obitelj te ćemo joj pružiti svu potrebnu pomoć i podršku u daljnoj skrbi o djetetu. Dijete može biti posvojeno nakon tri mjeseca od rođenja i onda ćemo pokrenuti postupak posvojenja nakon tri mjeseca", rekao je Hojsak.

image
Ivana Grgić/Cropix

Nakon što je beba pronađena u kanti policija je pokrenula opsežnu istrgu koja je i dalje u tijeku. Slučaj su okvalificirali kao pokuša teškog ubojstva. Beba je čudom preživjela.

"Ovakav slučaj ne pamtimo da je dijete ovako ostavljeno, sigurno unazad 20 godina. Osjećaj je bio dobar, bili smo zadovoljni i sretni što je dijete na vrijeme nađeno. Što je preživjelo i što je zdravo", kazao je Hojsak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 20:12