StoryEditorOCM
Hrvatskaspreman na sankcije

Snimljen na autocesti: automobil MORH-a vozio brzinom većom od 200 na sat, zapovjednik kaže da je spreman odstupiti s dužnosti

Piše PSD, K.M.B.
31. siječnja 2020. - 16:42

Službeni automobil MORH-a u kojem je bio kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, u četvrtak poslijepodne snimljen je na autocesti A1 kako juri više od 200 kilometara na sat, objavio je Dnevnik.hr.

Iz MORH-a su potvrdili da kontraadmiral prihvaća odgovornost te da je spreman snositi sankcije.

Vrlo brzo postalo je jasno da automobil s vojnim tablicama juri više od 200 kilometara na sat.

"Stigao sam ga da snimimo brzinu, na nekim mjestima vozio je 230 kilometara. Znam da sam i ja bio u prekršaju zbog brze vožnje, ali sam ga morao snimiti", kazao je čitatelj za Dnevnik.hr.

U Ministarstvu obrane su priznali da je u automobilu bio, ni manje ni više, nego zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, viceadmiral Ivo Rafanelli.

Vozio ga je službeni vozač, a Raffanelli se vraćao kući u Tučepe s pogreba pokojnog bojnika Marina Klarina, koji je stradao u padu helikoptera u more kod Zlarina.

"Zbog žurnih privatnih obveza ostavlja mogućnost da se vozilo kretalo brže od dopuštene brzine koja je propisana na navedenoj dionici. Zapovjednik HRM-a izjavljuje da u potpunosti prihvaća odgovornost te je spreman snositi sankcije", kaže se u odgovoru Ministarstva obrane.

Snimku možete pogledati OVDJE.

Raffanelli: ako je potrebno i odstupit ću s dužnosti

Iz MORH-a smo dobili očitovanje Zapovjedništva Hrvatske ratne mornarice u kojem navode kako je kontraadmiral Ivo Raffanelli spreman snositi sankcije te, ako je potrebno i odstupiti s dužnosti.

"Automobil je registriran na Hrvatsku ratnu mornaricu. Vozač navedenog vozila registarskih oznaka HV 827 LV službeni je vozač u Domu zapovjedništva HRM-a. Uz vozača, u vozilu se nalazio i zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli koji se navedenim vozilom vraćao u mjesto stanovanja sa pogreba pokojnog bojnika Marina Klarina.

Naime, na relaciji Zadar – Dugopolje zapovjednik HRM-a je koristio organizirani prijevoz (kombi vozilo) djelatnika HRM-a koji su nazočili navedenom pogrebu. Nakon dolaska u Dugopolje, zapovjednik HRM-a svoje daljnje putovanje prema mjestu stanovanja (Tučepi) nastavio je navedenim vozilom. 

Zbog žurnih privatnih obveza ostavlja mogućnost da se vozilo kretalo brže od dopuštene brzine koja je propisana na navedenoj dionici. Zapovjednik HRM-a izjavljuje da u potpunosti prihvaća odgovornost te je spreman snositi sankcije i ako je potrebno i odstupiti s dužnosti. Zapovjednik HRM-a svakodnevno za dolazak i povratak s radnog mjesta, na relaciji Tučepi - Split - Tučepi, koristi usluge javnog prijevoznika PROMET MAKARSKA."

K.M.B.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. travanj 2023 12:19