StoryEditorOCM
Hrvatskahoror u zagrebu

Redari brutalno mlatili mladiće pred narodnjačkim klubom; Majka: ‘Rekli su mi, šuti, to je mafija. Ali morala sam‘

Piše VIJESTI SD
25. rujna 2023. - 19:53

Ispred zagrebačkog kluba H20 u centru Zagreba, u noći sa subote na nedjelju, redari su brutalno premlatili petoricu mladića, a snimku incidenta je Vesna Brajčić, majka trojice mladića, poslala portalu Index.hr.

‘Danas smo išli na policiju, imaju samo našu snimku. Starijem sinu je bio 29. rođendan, s njim su bila dva sina blizanca od 18 godina i još dva prijatelja. Bili su u tom klubu H20, iskreno, ne znam što su uopće tamo radili, ali izašli su van za rođendan i završili tamo. Problem je nastao kada su krenuli prema izlazu‘, ispričala je majka pretučenih mladića.

‘Moj stariji sin Tin je očito popio malo više i ljuljao se, redari su ga odgurnuli, na što je bilo nekakvog verbalnog čašćenja. Tin im je nešto opsovao i rekao da ih puste da izađu i tu su počeli prvi udarci. Kad je uspio doći do izlaza, vidio je mladog brata Vida kako u krvi leži ispred kluba. Rekao je da je bio u šoku od tog prizora, da mu se zamračilo, da nije znao je li mu brat živ ili mrtav‘, priča potresena majka.

U bolnici zbog ozljeda

No umjesto da se situacija smiri i da se pruži pomoć ozlijeđenom 18-godišnjaku, redari su, nastavlja majka, krenuli ispred kluba mlatiti i starijeg sina i Vidovog brata blizanca Ariana, kao i dvojicu prijatelja. Taj je dio premlaćivanja i snimljen.

Sve se smirilo tek kad je došla policija, a premlaćeni mladići završili su u bolnici s ozbiljnim ozljedama. Očajna se majka, unatoč upozorenjima, odlučila obratiti novinarima.

‘Meni su govorili - nemoj ići u javnost s tim, to je mafija, ali morala sam, to su moja djeca. Izašla sam u javnost i zbog drugih roditelja i druge djece. Ja sam plakala cijeli dan, doslovce nisam znala gdje sam. Meni je to bilo strašno gledati, da to nije dokaz, iste sekunde bih obrisala snimku.

Ja nisam bogatun, namučila sam se da ih podignem i školujem. To su dobra djeca, odlikaši, ta dvojica mladih se ni ne znaju tući... Da mi netko dođe i mlati djecu, gdje smo mi to došli kao društvo i kao grad Zagreb‘, rekla je za Index majka Vesna Brajčić.

- Vezano za Vaš upit obavještavamo Vas kako je kriminalističko istraživanje u tijeku te je policija kao jedno od tijela nadležnih za provođenje izvida dužna voditi brigu o njihovoj tajnosti, a što je propisano odredbama članka 206. f st. 1. i 2. Zakona o kaznenom postupku te smo iz tog razloga, u slučajevima kada u odnosu na određene događaje provodimo izvide, navedenu činjenicu dužni čuvati kao tajnu.

Ujedno, ističemo kako ćemo o svemu utvrđenome izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, rekli su o cijelom slučaju iz Policijske uprave zagrebačke.

Upit je poslan klubu H20 i zaštitarskoj tvrtki Bilić-Erić, no njihov odgovor zasad nije stigao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 11:13