StoryEditorOCM
Ostalogreške s obje strane

Isplivala nova snimka uhićenja zvijezde: policajci su malo pretjerali s upotrebom sile, ali se i on oglušio na zapovjedi

Piše SN
10. rujna 2024. - 20:49

Slučaj koji je potresao američku sportsku javnost polako postaje sve bistriji. U javnost izlaze novi detalji i snimke, a jedna takva, ovoga puta s kamere jednog od policajaca, do temelja je rasvijetlila incident.

Tyreek Hill, podsjetimo se, priveden je zbog obijesne vožnje ispred stadiona svog kluba Miami Dolphinsa na dan otvorenja nove sezone NFL-a. Na snimci koja je prva izašla u javnost, koju je snimio jedan od slučajnih prolaznika, zvijezda američkog nogometa oborena je s nogu, bačena na pod, a zatim i vezana lisicama.

image
Carmen Mandato/Getty Images Via AFP

Izazvalo je to veliku buru ‘preko bare‘ pa je jedan od trojice policajaca ubrzo i suspendiran na neodređeno vrijeme, a direktorica tamošnje policije Stephanie V. Daniel otkrila je da će pokrenuti internu istragu, prenose Sportske novosti.

Ipak, najnovija snimka otkriva nešto drugačiju sliku, koja Tyreeku baš i ne ide na ruku. Prethodno navedene činjenice svakako su se dogodile, međutim vidljivo je i da Tyreek prije uhićenja u više navrata nije slušao policijske zapovijedi. Oglušio se na brojna upozorenja policajca, a iako mu je potonji naredio da spusti prozor dok razgovara s njim, Tyreek je prozor zatvorio do kraja, što je za policijskog službenika bila ‘kap koja je prelila čašu‘.

Nije teško zaključiti da su policajci pri uhićenju svakako koristili višak sile, složni su u tome komentari na društvenim mrežama, unatoč tome što se Tyreek uopće nije opirao. Uzburkalo je to još jednom tamošnju javnost, no ne i Tyreeka, koji je, nakon što je ubrzo pušten, touchdownom režirao veliki preokret njegove momčadi, a znakovito ga je proslavio imitirajući vezanje lisicama.

Nakon utakmice, upitan o incidentu, kazao je da još uvijek ne razumije zašto su mu policajci stavili lisice, a prokomentirao je i suspenziju jednog od službenika.

image
Megan Briggs/Getty Images Via AFP

- To bi vam trebalo reći sve što trebate znati - kazao je Hill.

- Nisam bio bezobrazan jer me majka nije tako odgodila. Nisam niti psovao. Ništa od toga. Kao što sam rekao, još uvijek pokušavam shvatiti zašto - dodao je Hill.

Amerikanac je također otkrio da nije htio zlorabiti status poznate osobe kako bi se izvukao iz situacije, ali pita se što bi bilo da nije NFL zvijezde.

- Ne želim spominjati rasu u cijeloj priči, ali ponekad je nekako sumnjivo. Što da nisam Tyreek Hill? Bog zna što bi taj tip i ostali učinili. Siguran sam samo da sam učinio ono što mi je ujak rekao da radim u tim situacijama: "Samo slušaj, stavi ruke na volan i slušaj.

image
Megan Briggs/Getty Images Via AFP
image
Carmen Mandato/Getty Images Via AFP
image
Megan Briggs/Getty Images Via AFP
image
Carmen Mandato/Getty Images Via AFP
image
Megan Briggs/Getty Images Via AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 20:50