Znanstvenici, ali i naši stari, tvrde da je piletina nekad bila bogata okusa i na visokoj cijeni, dok za pileće meso koje danas konzumiramo vele da je 'gnjecavo' i zapravo i nema okus prave, izvorne piletine. Tada su koke kljucale po dvorištu, a danas ih se hrani raznim koncentratima s dodatkom soje, biljke koju naše koke nikad nisu jele.
Nije zanemariv ni podatak da je ta soja vjerojatno GMO, pa i to utječe na okus i zdravstvenu ispravnost pilećeg mesa.
Stručnjaci navode da je 1923. bilo potrebno 16 tjedana da bi se uzgojilo pile teško 1 kg. Već 1933. godine za postizanje iste težine uzgajivačima je trebalo čak dva tjedna manje. Kanadski istraživači su 2005. godine uzgojili vrste pilića iz različitih razdoblja, a rezultati su pokazali da su pilići do četiri puta teži nego 1957. god...
StoryEditorOCM
Hrvatskanabildani pilići
Prosječna kokoš prije 60 godina godina težila je 1,5 kg, a danas više od 3 kg?! Kada pročitate zašto, prisjest će vam piletina za sva vremena!
26. siječnja 2017. - 11:50
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....