StoryEditorOCM
Hrvatskamesna nacija

Porazni podaci: jedemo najmanje ribe od svih mediteranskih zemalja, a gori smo i od najsiromašnijih na svijetu!

14. siječnja 2017. - 15:45

Proteini iz mora ​​- Kako morsko ribarstvo utječe na globalnu sigurnost hrane do 2050. godine", naziv je studije WWF-a (World Wide Fund for Nature) kojoj su autori znanstvenici sa Sveučilišta u Kielu u Njemačkoj i u kojoj je analizirano koliko se ribe može održivo uzeti iz mora do 2050. godine.

Studija je pokazala da veći dio ribe koju ulove ribari siromašnih zemalja, uglavnom s južne hemisfere, odlazi na trpeze bogatih sjevernjačkih zemalja.

Rezultat je loša raspodjela: oni prvi jedu premalo ribe, odnosno unose u organizam premalo "morskih" proteina, dok ih ovi drugi unose previše, odnosno jedu ribe više nego što kao dovoljno preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija - redovno konzumiranje jedne do dviju porcija od po 150 grama ribe tjedno, što čini 11,7 kilograma po gl...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 11:01