StoryEditorOCM
HrvatskaREZULTATI ANKETE

Ponudili smo vam 8 imena i pitali tko može najviše ugroziti Milanovića. Iskočile su 3 osobe, a najbolje je prošao...

Piše VIJESTI SD
18. srpnja 2024. - 16:01

"Tko je ‘najopasnija‘ osoba za Milanovića na predsjedničkim izborima? U velikoj anketi zaokružite jedno ime", pitali smo vas u jučerašnjoj anketi. Sigurnosnim alatima servisa za ankete onemogućili smo zloupotrebe i uzastopno glasanje za istoga kandidata s jedne IP adrese. Iako bi broj glasača bio znatno veći da se moglo ući više puta u isti tekst i glasati, ovako je, narodski rečeno, puno poštenije. 

Važno je naglasiti da internetske ankete nisu najtočniji alat, posebice jer uzorak nije reprezentativan kao u standardnim anketama. Međutim, ako se strogo ograniči glasanje s jedne IP adrese, onda mogu biti dobar pokazatelj trenda. Također, internetske ankete na najčitanijim portalima zahvaćaju jako velik broj ljudi i pokazuju je li istaknuti kandidat prepoznatljiv i dopadljiv čitateljima. 

► U tablici pogledajte rezultate: 

Od srijede u 15.30 sati do četvrtka u 15.30 glasalo je 13825 osoba, a anketa je ‘otvorena‘ oko 30 tisuća puta. Nakon provjere rezultata i 24-satnog trajanja glasanja ANKETU smo ugasili. 

image

R i d d l e

image

DRAGAN PRIMORAC

3561 glas ili 26%

Darko Tomas/Cropix
image

IVAN ANUŠIĆ

3309 glasova ili 24%

Goran Mehkek/Cropix
image

MARIJA SELAK RASPUDIĆ

2785 glasova ili 20%

Damjan Tadic/Cropix
image

DAVOR IVO STIER

1055 glasova ili 8%

Goran Mehkek/Cropix
image

IVANA KEKIN

967 glasova ili 7 posto

Damjan Tadic/Cropix
image

MISLAV KOLAKUŠIĆ

627 glasa ili 5 posto

Zeljko Puhovski/Cropix
image

MIRO GAVRAN

553 glasa ili 4 posto

Lucija Ocko/Cropix

Dakle, najviše povjerenja dobio je Dragan Primorac, zatim Ivan Anušić i Marija Selak Raspudić. No vidjet ćemo tko će se zaista kandidirati i izaći na megdan Milanoviću. Primorac još ništa službeno ne komentira. 

Podsjetimo, krajem 2024. godine građani će i treći put na birališta, i to na predsjedničkim izborima. Očekuje se da će se, kao i na izborima na kojima je pobijedio Zoran Milanović, prvi krug održati krajem prosinca 2024. godine.

Bude li pak drugog kruga, on će se održati početkom 2025., do kada i aktualnom predsjedniku Milanoviću traje petogodišnji mandat.

Milanović je već objavio da će se kandidirati, a svi čekaju odluku HDZ-a i ime koje će u boj s aktualnim hrvatskim predsjednikom. Neki od navedenih su i odustali, ali ostavili smo ih na listi kako bismo vidjeli kako kotiraju.

Nitko trenutačno ne zna tko bi bio "najopasnija" osoba za Milanovića, koji, iako je izgubio parlamentarne izbore (na kojima se nije ni smio kandidirati, ali se sam jedno vrijeme predstavljao kao premijerski kandidat), i dalje slovi za favorita. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 18:25