StoryEditorOCM
PolitikaŠTO VI MISLITE?

Tko je ‘najopasnija‘ osoba za Milanovića na predsjedničkim izborima? U velikoj ANKETI zaokružite jedno ime

Piše VIJESTI SD
17. srpnja 2024. - 15:21

Krajem 2024. godine građani će i treći put na birališta, i to na predsjedničkim izborima. Očekuje se da će, kao i na izborima na kojima je pobijedio Zoran Milanović, prvi krug biti održan krajem prosinca 2024.

Bude li pak drugog kruga, on će se održati početkom 2025., do kada i aktualnom predsjedniku Milanoviću traje petogodišnji mandat.

Milanović je već objavio da će se kandidirati, a svi čekaju odluku HDZ-a i ime koje će u boj s aktualnim hrvatskim predsjednikom. Neki od navedenih su i odustali, ali ostavili smo ih na listi kako bismo vidjeli kako kotiraju.

Nitko trenutačno ne zna tko bi bio "najopasnija" osoba za Milanovića, koji, iako je izgubio parlamentarne izbore (na kojima se nije ni smio kandidirati, ali se sam jedno vrijeme predstavljao kao premijerski kandidat), i dalje slovi za favorita. 

Preko sigurnosnih alata servisa za ankete onemogućili smo zloupotrebe i uzastopno glasovanje za istog kandidata s jedne IP adrese. 

► Na pitanje iz naslova odgovorite u našoj anketi:

Važno je naglasiti da internetske ankete nisu  najtočniji alat, posebice jer uzorak nije reprezentativan kao u standardnim anketama. Međutim, ako se strogo ograniči glasanje s jedne IP adrese, onda mogu biti dobar pokazatelj trenda. Također, internetske ankete na najčitanijim portalima zahvaćaju jako velik broj ljudi i ukazuju je li istaknuti kandidat prepoznatljiv i dopadljiv čitateljima. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. rujan 2024 07:09