StoryEditorOCM
Hrvatskažustar odgovor

Plenkovića novinari pitali za Ćorića i aferu Vjetroelektrane, dobili burnu reakciju: ‘Nitko mi neće diktirati što ću raditi. Dižemo BDP, radimo za građane, a ja se trebam baviti kuloarskim temama...‘

Piše PSD
16. veljače 2022. - 12:02

Premijer Andrej Plenković burno je danas na tiskovnoj konferenciji reagirao kada mu je postavljeno pitanje razmišlja li o opozivu ministra Tomislava Ćorića, za kojeg se sumnja da je dao naloge za sumnjive poslove svom tajniku u "Aferi Vjetroelektrane", piše Jutarnji list.

- Što vi mene tu pitate? Jel' bila neka interpolacija? Ispitajte vi što je bilo prije 2017., to je bitno. Nema nikoga na svijetu, tko god mi bio u životu, tko će mi diktirati što ću raditi, kojim ritmom, tko će mi reći tko će biti ministar u mojoj Vladi. To je moj posao, ne vaš. Ako se nismo razumjeli zadnjih šest godina, nema toga tko će diktirati tko neće biti u Vladi. Postoji mandat, idemo na izbore, sastavimo većinu, radimo za građane, dižemo BDP, donesemo milijarde, izgradimo Pelješki most, kupimo Rafale, jačamo vojsku i policiju, da bih se ja bavio kuloarskim temama koje ne postoje... - rekao je Plenković.

Na pitanje o istrazi rekao je kako su "prošla vremena kada su se dužnosnici izvršne vlasti brifirali o mjerama iz istrage".

- To ne postoji. Sada postoji policija, Državno odvjetništvo i u konačnici sud. Sve drugo je politika. Ove ficleke koje vama netko daje, o istragama, ja to nemam. Ovi koji Zvonka nazivaju bandom... Zar vam nije smiješno da se one koji su toliko milijuna uštedjeli koriste naknadama? Da su iz HDZ-a već bi bili razapeti. O tome vam govorim, to su dvostruki kriteriji. To jako dobro znate.

Te ljude nikad nisam vidio, postoje kompanije, neki Austrijanci, došao je neki investitor. Mi nastupamo 2018. Što me pitate? Kao da ste zaboravili. Nema što nismo odgovorili.

U tom trenutku u raspravu se uključio i Ćorić:

- Dokumentacija projekta Krš Pađeni je u Ministarstvu naslijeđena, nakon konzultacija s DORH-om bilo je odobreno rješenje, znate ishod interpolacije. Rješenje tadašnjeg Ministarstva zaštite okoliša i energetika je potvrđeno na više instanci. Nikada u životu nisam nikome naložio da radi nešto nedopušteno niti sam se miješao u rad uprava, na njihovim su čelima stručni ljudi. Na raspolaganju sam svim tijelima ove države, a detalje istrage ne smijem komentirati. Moja suradnja s premijerom Plenkovićem traje od 2016., naš odnos je takav da ni u jednom trenutku prema dogovoru ne želim biti uteg HDZ-u. Uvijek sam spreman odgovarati na pitanja o ovom projektu, ali i svemu - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 10:41