StoryEditor
HrvatskaIzrazio sućut

Plenković: ‘Silvije Tomašević ostavio je neizbrisiv trag na medijskoj sceni. S užitkom smo pratili njegova javljanja...‘

18. srpnja 2021. - 20:49

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji Silvija Tomaševića u povodu smrti tog doajena hrvatskog novinarstva za kojega je naveo da je kao jedan od najvećih hrvatskih novinara i publicista ostavio neizbrisiv trag na hrvatskoj medijskoj sceni.

S tugom sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti gospodina Silvija Tomaševića, doajena hrvatskog novinarstva, napisao je u sućuti premijer, dodavši da je odlazak Tomaševića nenadoknadiv gubitak za hrvatsko novinarstvo.

U svojoj bogatoj karijeri isticao se posebnim stilom, nadahnutim, inteligentnim i britkim komentarima. S užitkom smo pratili njegova javljanja iz Rima i Vatikana gdje je niz godina pratio rad Svete Stolice, a uvijek je bio prepoznatljiv po informiranosti i obrazovanosti.

Kao jedan od najvećih hrvatskih novinara i publicista ostavio je neizbrisiv trag na hrvatskoj medijskoj sceni. Nedostajat će mnogima koji su pratili njegov plodonosan rad, napisao je premijer, uz izraze sućuti i suosjećanja prema obitelji.

Novinar i publicist Silvije Tomašević (71), dugogodišnji dopisnik Večernjeg lista, Hine i HRT-a iz Rima i Vatikana, preminuo je od posljedica teške bolesti, objavilo je u nedjelju Hrvatsko novinarsko društvo (HND).

item - id = 1113635
related id = 0 -> 1130206
related id = 1 -> 1129758
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 11:19