StoryEditor
HrvatskaPROTIV NASILJA

Plenković: Protekla je 21 godina od stravičnog ubojstva triju žena na Općinskom sudu u Zagrebu. Taj zločin trajna je obveza svim institucijama

Piše PSD.
22. rujna 2020. - 10:44
Goran Mehkek/Cropix/Ilustracija

Premijer Andrej Plenković u utorak je naglasio trajnu obvezu svih institucija da predano rade na sprječavanju nasilja te da se izmjenama kaznenog zakonodavstva i oštrijim kažnjavanjem želi jasno poručiti da je nasilje neprihvatljivo.

Hrvatska 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u spomen na tri ubijene žene i jednu teško ranjenu u maloj sudnici zagrebačkog Općinskog suda tijekom brakorazvodne parnice 1999. godine.

"Protekla je 21 godina od stravičnog ubojstva triju žena na Općinskom sudu u Zagrebu. Taj zločin trajna je obveza svim institucijama da predano rade na sprječavanju nasilja nad ženama i u obitelji te da ohrabruju žrtve u prijavljivanju nasilja", navodu Plenković u poruci na twitteru.

Ističe da izmjenama kaznenog zakonodavstva i oštrijim kažnjavanjem žele jasno poručiti da je nasilje neprihvatljivo.
"U partnerstvu s udrugama za žrtve nasilja, osvješćujemo problem nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, jačajući instrumente za prevenciju nasilja i za zaštitu žrtava", dodaje premijer u objavi.
 

Inače, u sklopu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Ministarstvo unutarnjih poslova je, uz podršku Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i drugih partnera koji su se aktivno uključili u projekt „Lily“,  izradilo novi spot primarno usmjeren na senzibilizaciju osoba muškoga spola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. studeni 2020 00:47