StoryEditor
Hrvatskaafera mejlovi

Plenković: Nek' Petrov govori koga je on zvao!

Piše Hina
23. svibnja 2018. - 12:12

"Nek' se Božo Petrov dobro prisjeti svega, neka govori o onome koga je on zvao", uzvratio je u srijedu premijer Andrej Plenković upitan može li potvrditi medijske informacije po kojima je odvjetnik Boris Šavorić došao u Vladu kao osoba od njegova povjerenja.

Plenković je predizborni spot snimio u uredu člana 'grupe Borg': pogledajte kadrove snimljene u Šavorićevoj kancelariji, a zanimljiv je i podatak o negovoj supruzi

'Kad sam vidio tko je sve tamo, rekao sam Petrovu da ja više ne želim sudjelovati': mostovac otkrio kako su izgledali tajni sastanci u Vladi, tvrdi da ih je bilo više od tri

“Ovo je odvjetnik Boris Šavorić. On uživa moje veliko povjerenje i bit će među ljudima koji će nam pružiti pravne savjete u situaciji povezanoj s Agrokorom”, navodno je Plenković predstavio Šavorića potkraj veljače 2017., na tajnom sastanku u Vladi, objavio je u utorak jedan tjednik, a prenijeli brojni drugi mediji.

Na tom su sastanku, navodno, osim Plenkovića bili prisutni i Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, predsjednik Mosta Božo Petrov, Ante Ramljak, Tomislav Matić iz tvrtke Texo Manegement i Boris Šavorić.

Plenković je spomenutu izjavu dao nakon sjednice saborskog Kluba HDZ-a na kojemu je dobio potporu za prijedloge da umjeso Martine Dalić, koja je Vladu morala napustiti zbog afere Hotmail, novi potpredsjednik Vlade bude Tomislav Tolušić, aktualni ministar poljoprivrede, a ministar gospodarstva Darko Horvat, HDZ-ov saborski zastupnik.

Horvata će, doznaje se, u Saboru zamijeniti Sunčana Glavak, glasnogovornica Vlade koja je već bila saborska zastupnica.

#ANDREJ PLENKOVIĆ#AFERA MEJLOVI#BORIS ŠAVORIĆ

Izdvojeno

04. srpanj 2020 20:22