StoryEditorOCM
Hrvatskanovi šef

Plenković izabrao Barbarićevog nasljednika na čelu HEP-a, Bačić otkrio o kome je riječ

Piše Vijesti SD
7. prosinca 2023. - 11:54
Čelništvo HEP-a prošlog ljeta: Frane Barbarić, Petar Sprčić, Tomislav Šambić, Vice Oršulić i Marko Blažević  Damjan Tadić/Cropix

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić u četvrtak je dao izjavu za medije.

Novinari su ga upitali je li Vlada izabrala nasljednika Frane Barbarića, donedavnog šefa Uprave HEP-a. Bačić je rekao da se o tome raspravljalo na sjednici Vlade.

“Predloženo je da se za v.d. predsjednika Uprave HEP-a imenuje Vice Oršulić”, kazao je Bačić, javlja N1.

Kao što smo već objavili, odmah nakon Barbarićeve smjene, počelo se špekulirati da će ga naslijediti Vice Oršulić, još jedan izvorno dalmatinski kadar, HDZ-ovac iz Baške Vode. Njega je točno prije godinu dana Nadzorni odbor HEP-a imenovao novim članom Uprave HEP-a, uz Petra Sprčića i Tomislava Šambića, dok je tada na prijedlog Vlade RH Barbarić i imenovan predsjednikom Uprave na još jedan četverogodišnji mandat.

Od tada je Vice Oršulić dalmatinsku adresu zamijenio zagrebačkom, a prije toga je bio direktor u HEP proizvodnji, HE Jug u Splitu. Odselio se poslom u Zagreb iz Splita, gdje je također poslom prije toga došao iz Baške Vode.

image

Vice Oršulić snimljen prije 14 godina kad je postao novi predsjednik Općinskog vijeća Baška Voda

Ivo Ravlić/Cropix/Arhiva

Iza dosadašnjeg rada i političkog života 53-godišnjeg Baškovođanina Vice Oršulića nema nijedne mrlje, dapače, Oršulić je uvijek bio samozatajan i “pristojan” HDZ-ov kadar. Tako je i danas član HDZ-a Baška Voda, u svom je rodnome mjestu obnašao dužnost predsjednika Općinskog vijeća, a u više navrata je bio vijećnik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

Baškovođanin je do prije godinu dana, prije preseljenja u Zagreb, živio u Splitu, dok u Bašku Vodu gdje ima obiteljsku kuću, dolazi često i uvijek ga se može vidjeti na crkvenim mjesnim proslavama, posebno za blagdan sv. Nikole, zaštitnika mjesta.

Inače, Oršulić je jako požrtvovan otac dviju maloljetnih kćeri o kojima se već godinama sam brine jer je, nažalost, prije desetak godina postao udovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 06:38