StoryEditor
HrvatskaVISOKA DELEGACIJA

Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin stigao u Split, slijede sastanci s premijerom Plenkovićem i hrvatskim biskupima

Piše PSD.
15. rujna 2020. - 12:45
Doček u Zračnoj luci SplitKristina Bitanga

Državni tajnik Svetog Oca kardinal Pietro Parolin stigao je tijekom jutra u splitsku zračnu luku Resnik.
U Parolinovoj pratnji bili su: kardinalov osobni tajnik mons. Vincenzo Turturro i svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Mislav Hodžić iz Državnog tajništva, objavila je na svojim mrežnim stranicama Splitsko-makarska nadbiskupija.

U delegaciji za doček bili su ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman, apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, predsjednik HBK - zadarski nadbiskup Želimir Puljić, imenovani naslovni nadbiskup Cisse mons. Ante Jozić, tajnik Nuncijature u RH don Alfred D'Souza i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović.

Sutra, u srijedu, u 10 sati, u novoizgrađenoj crkvi Svete Obitelji u Solinu kardinal Parolin će za biskupa zarediti mons. Antu Jozića, a danas će se susresti s hrvatskim premijerom Plenkovićem i sudjelovati na susretu sa svim hrvatskim biskupima na izvanrednom zasjedanju HBK u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. rujan 2020 12:53