StoryEditor
Hrvatskapao cezih

Pacijenti iz cijele Hrvatske nisu mogli do lijekova, u ljekarnama se stvarale enormne gužve

17. travnja 2018. - 23:06

21:06 - CEZIH je proradio, doznajemo u jednoj splitskoj ljekarni.

RANIJE OBJAVLJENO

Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske - CEZIH, kojemu je primarna funkcija elektronsko izdavanje recepata od oko 13 sati je izvan funkcije na tlu cijele Hrvatske.

Kako su nas obavijestili u jednoj splitskoj ljekarni, prije nekoliko sati dobili su obavijest iz Zagreba kako je sustav pao zbog poteškoća, koje se nastoje otkloniti.

- Nikada do sada sustav CEZIH nije tako dugo bio izvan funkcije, možda sat ili dva, a evo danas gotovo cijela popodnevna smjena - kazuje nam ljekarnik te dodaje kako su zatrpani posjetima pacijenata kao nikada od sada. "Gužva je non-stop, ljudi nam donose one stare papirne recepte, plavi je bez nadoplate, crveni s naplatom. Također, nije moguće preuzeti ni lijekove po ponavljajućim receptima, jer baza nije dostupna."

CEZIH, vjeruje naš sugovornik, sigurno neće proraditi do 21 sat, kada završava radno vrijeme manjega broja ljekarni, dok sve ostale uglavnom rade do 20 sati.

Naravno, nisu tu uključene dežurne ljekarne, možda kod njih ipak sustav CEZIH proradi, u nekim kasnijim noćnim satima.

Koliko su pacijenti zakinuti, a neki nedaj Bože i ugroženi današnjim padom sustava CEZIH ne treba ni isticati! Za očekivati je da se kvar što prije riješi, kao i da netko javnosti pojasni što se zbilo i hoće li zbog pada sustava netko i odgovarati. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. studeni 2020 11:41