StoryEditor
Hrvatskatragikomedija

Nova sramota HDZ-a: ministar i saborski zastupnik pozvali policiju da krši zakon, gledajući kroz prste alkoholiziranim vozačima; 'Budimo milostivi ovih dana...'

Piše PSD
9. studenog 2019. - 13:39

Dok se policija trudi upozoriti građane putem medija na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola i šalje posebna upozorenja ususret Martinju, saborski zastupnik HDZ-a Damir Felak i ministar gospodarstva Darko Horvat doslovce su pozvali policiju na kršenje zakona, javlja Radio Križevci.

Sve se zbilo na na otvaranju Obrtničkog sajma u Križevcima gdje je Felak u pozdravnom govoru kazao sljedeće:

– Ovaj sajam je tradicionalno vezan uz proslavu jednog velikog vinskog blagdana vinarskog, vinogradarskog sv. Martina, a stoga bih ja na kraju zamolio i načelnika Policijske uprave da ovih dana njegovi djelatnici budu malo milostivi, da malo progledaju kroz prste koji će možda malo više potrošiti i mošta ili vina, jer kao što svi znamo potrošnja je pokretač gospodarstva i puni državni proračun i utječe na rast BDP-a. Stoga uz preventivu malo budimo milostivi ovih dana i idimo u korist onima koji puno troše. Hvala lijepo! - poručio je Felak, prenosi Radio Križevci.

I da stvar bude tragikomičnija, nakon njega ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, podržao je Felaka istim pozivom.

"U nadi sam da će stvarno policijska uprava poslušati i zapamtiti vaše rečenice", rekao je ministar

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 08:16