StoryEditor
HrvatskaVisoko rangirani

Nobilo komentirao uhićenja sudaca: ‘Ovo je bomba za hrvatsko pravosuđe. Očigledno su primili novac od Mamića, radi se o ozbiljnoj stvari‘

Piše PSD
9. lipnja 2021. - 10:33

U Osijeku su počela uhićenja sudaca koje je Zdravko Mamić u ožujku optužio za kriminal, kao i primanje mita kako bi ga oslobodili u sudskom postupku za izvlačenje novca iz Dinama.

Anto Nobilo je za N1 rekao da, ako su počela uhićenja, znači da DORH i sudac istrage smatraju da postoji osnovana sumnja.

- To je već puno. Što znači za sam postupak, prerano je reći. Postupak je kontaminiran na neki način, ali završio je osuđujućom presudom. Hoće li se moći dovesti u vezi korupcija sudaca s donošenjem odluke, tek treba vidjeti. Mamić, ako je dao novac, dao ga je da mu pogoduju, da ga oslobode.

Istaknuo je ovo velika vijest za Hrvatsku i hrvatsko pravosuđe.

- Ovo je bomba, kazao je za N1.

Kaže da mu je manje vjerojatno da postoji opasnost od bijega, s obzirom na to da su suci već suspendirani.

- To su ljudi koji su prijatelji sa svima koji vode postupak. Bilo bi neprimjereno da su na slobodi. Značajno je već i to što su bili dovedeni pred stegovno vijeće, a činjenica da su uhićeni, došli su do donjeg praga. Radi se o sucima koji su očigledno primili novac od Mamića. Ako će biti pritvoreni, radi se o ozbiljnoj stvari. Tužioci se u ovakvim slučajevima ne bi smjeli zaletjeti – kad idete na visoko rangirane suce, ne smijete promašiti, prokomentirao je Nobilo.

item - id = 1104499
related id = 0 -> 1125437
related id = 1 -> 1121589
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2021 15:27