StoryEditorOCM

Nikola Vuljanić izbačen iz HNS-a

Piše PSD.
24. svibnja 2008. - 23:00

Sud časti Hrvatske narodne stranke iz svojih je redova izbacio Nikolu Vuljanića koji je bio član stranke od 1990. godine, a u se sazivu parlamenta pokazao kao vrlo vrijedan saborski zastupnik.

Vuljanić je dobio stranački crveni karton zato što je, prema obrazloženju Suda časti, postupao protivno statutu stranke, te zbog toga što je svojim javnim istupima i iznošenjem neistina zlorabio javni prostor i nanio štetu stranci.

Vuljanić se zamjerio Radimiru Čačiću i Vesni Pusić jer ih optužio za autokraciju i političku gramzivost.

– U rješenju piše da nemam pravo na žalbu što nije po statutu stranke. Budući se više nemam kome obratiti u HNS-u, obratiti ću se Državnom uredu za upravu koji je nadležan za funkcioniranje političkih stranaka.

Tražit ću da se provede upravni nadzor zbog toga jer je odluku o mom isključenju donio nenadležni organ bez postupka, a i sama je odluka nestatutarna.» - izjavio je Nikola Vuljanić.

Upozorava da je nelegalno izbačen i zato što se protiv njega nije vodio disciplinski postupak, već se samo žalio na suspenziju. Svjestan je da odluka HNS-a neće biti promijenjena, no odlučio se žaliti Središnjem državnom uredu zbog moralne satisfakcije.

A. B. Krile / Epeha

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 22:59