StoryEditor

Nakon prijetni policija čuva Arenu; Thompsonov menadžer: Mogući problemi u Pazinu

Piše PSD.
3. prosinca 2008. - 11:59

/ Arhiv CROPIX
Nakon donošenja presude kojom je Marko Perković Thompson izgubio sudski spor na pulskom Općinskom sudu protiv grada Pule Pulsku Arenu čuvaju, uz zaštitare tvrtke "Bakin Geršić", i policajci.

Naime, ove dodatne mjere osiguranja poduzete su nakon što je 26.studenog pulsko dopisništvo agencije EPEHA nazvao anonimni muškarac, navodno iz Splita, prijeteći da će zajedno s Crnim beretkam dići Arenu u zrak ako sutkinja Mirna Frančišković donese presudu na štetu Thompsona.

Tu nam je informaciju potvrdio zamjenik direktora ove pulske zaštitarske tvrtke Ivan Geršić, ističući kako su se dvojici njihovih zaštitara, koji svakodnevno tijekom radnog vremena od 8 do 16 sati nadziru Amfiteatar, pridružili u "pokrivanju" Arene pulski policajci. Tako je bilo i u srijedu.

Prema njegovim riječima, tijekom dana (srijede) predstavnici Policijske uprave istarske, Arheološkog muzeja koji skrbi o Areni i njihove zaštitarske tvrtke sastat će se zbog organizacije intenzivnijeg čuvanja ovog vrijednog i jedinstvenog antičkog povijesno-kulturnog spomenika starog dva milenija.

Inače, Geršić navodi kako su i do sada nakon završetka radnog vremena, u poslijepodnevnim i večernjim satima organizirane povremene zaštitarske ophodnje oko Arene.

Glasnogovornica PUI Nataša Rogić potvrđuje kako je policija procijenila da je potrebno osiguranje Arene, te će je sukladno takvoj procjeni do daljnjega čuvati. Nije nam odgovorila na pitanje koliko je policajaca angažirano, uz pojašnjenje kako se radi o službenoj tajni.

V.d. ravnatelja Arheološkog muzeja Darko Komšo napominje kako je Arena već godinama čuvana i nadzirana od strane zaštitarske tvrtke, ali i uz pomoć sustava alarma te videonadzora u izložbenom prostoru, prodavaonici i blagajni .

- Duboko vjerujem i nadam se da do realizacije ove zastrašujuće prijetnje neće doći, međutim u ovim sadašnjim vremenima nikakva prijetnja ne smije se olako uzeti i ignorirati. Tragično bi bilo da se nakon takve prijetnje ne poduzmu sve mjere maksimalnog opreza, naglasio je Komšo.

Branka Žužić / EPEHA

Thompsonov menadžer: Inspekcijom dvorane politika pokušava ugroziti i održavanje koncerata u Pazinu

Za sada je sigurno da će Marko Perković Thompson u Pazinu održati dva koncerta 20. i 21. prosinca, a kako kaže njegov menager Zdravko Barišić “održat ćemo onoliko koncerta koliko bude trebalo, odnosno koliki bude interes”.

- Do danas je prodano tri tisuće ulaznica, što znači da je prvi koncert rasprodan, a drugi polurasprodan, a još nismo niti krenuli s reklamom - veli Barišić.

Dodaje kako njega, a osobito i Thompsona, zbog svega što se oko njegovih neodržanih koncerata u Istri događa, raduje da su dosad sve karte za koncerte prodane na području Istre. Zdravko Barišić nada se da se politika ovog puta neće umještati u Thompsonov koncert.

- No ima naznaka da se ipak nešto događa jer politika pokušava nametnuti dolazak inspekcije u Boćarski dom gdje će se koncert održati, a sve navodno zbog toga jer Boćarski dom ne udovoljava uvjetima za održavanje koncerata. No, u ovoj se dvorani koncerti održavaju gotovo svake subote i to dosad nikome nije smetalo, pa ne vidim niti jedan pravi razlog da inspekcija utvrdi kako Boćarski dom nije adekvatno mjesto za održavanje upravo Thompsonova koncerta - ustvrdio je Thompsonov menadžer Zdravko Barišić.

S. Fable/EPEHA

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. kolovoz 2022 08:35