StoryEditorOCM
ŽivotSvi su pozvani

Veliki humanitarni koncert na splitskoj Rivi: Domenica, Mia Dimšić, Thompson, Zorica... pjevat će za mališane

14. rujna 2018. - 10:01

Splitsko-makarska nadbiskupija je u dogovoru s Kliničkim bolničkim centrom Split pokrenula humanitarnu akciju "Obitelji za najmanje" za pomoć pri kupnji uređaja – endoskopski stup za operacijske zahvate novorođenčadi, dojenčadi i djece za potrebe Klinike za dječju kirurgiju.

Povodom ove plemenite akcije večeras će se, s početkom u 20 sati na splitskoj Rivi održati humanitarni koncert na kojem će se okupiti brojne pjevačke zvijezde kako bi podržale akciju i zabavili okupljene. O hvalevrijednoj akciji i samome uređaju nešto više kazao je prof. prim. dr. sc. Julije Meštrović, v.d. ravnatelja KBC Split, podsjetivši da djeca danas žive izložena izazovima kojih nekada nije bilo, poput ovisnosti, zagađenja, interneta, izostanka tjelesne aktivnosti, loše prehrane i često sa samohranim roditeljima.

- Dužnost svih nas je da djeci dademo najbolje moguće da što bolje, zdravije i kvalitetnije rastu i razvijaju se - kazao je pedijatar Meštrović, zahvalivši organizatoru akcije Nadbiskupiji i svim suradnicima te svome ravnatelju pok. dr. Ivi Juriću, koji je započeo inicijativu za humanitarnu akciju.

- Taj uređaj omogućuje provedbu minimalne invazivne kirurgije, a to je kirurgija koja izaziva najmanje oštećenja kad se ulazi u neke tjelesne šupljine. Prednost ove kirurgije je da znači kvalitetu za bolesnika, bolesnik najmanje trpi, kirurški zahvat je kraći, oštećenje tkiva manje, komplikacije su rjeđe a oporavak je brži - kazao je dr. Meštrović, zahvalivši svima koji će poduprijeti akciju i pomoći kupnji toga skupog uređaja.

Pozivaju se svi sugrađani da budu dio ovoga, a zabavit će vas: Dražen Zečić, Mate Bulić, Domenica, Giuliano, Mia Dimšić, Dalmatino, Meri Cetinić, Marko Perković Thompson, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Pero Panjković, klapa Pasika, klapa Šufit i Papa bend.

Novac će se prikupljati preko donatorskog telefona na br. 060 9000 (cijena poziva je 6,25kn), uplatama na račun akcije IBAN - HR63 2330 0031 54501680 0, te preko donacijskih štandova na svim događanjima Susreta obitelji. Humanitarna akcija traje do 1. listopada 2018.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 20:05